Effecten van plantenstanolen op de COVID-19 vaccinatierespons

GEZOCHT: MANNEN OF VROUWEN 18 JAAR OF OUDER
Voor een onderzoek naar de effecten van plantenstanolen op de COVID-19 vaccinatierespons

De vakgroep Voedings- en Bewegingswetenschappen van de Universiteit Maastricht heeft een onderzoek opgezet naar de effecten van plantenstanolen op de COVID-19 vaccinatierespons. Voor dit onderzoek vragen we u om gedurende een aantal weken (varierend van 6 tot 12) twee mini drinks (100 ml) per dag te drinken. U wordt willekeurig ingedeeld in een groep: één groep ontvangt drankjes verrijkt met plantenstanolen en één groep ontvangt controle drankjes (zonder plantenstanolen). Beide drankjes zijn op basis van havermelk.
De duur van het onderzoek is afhankelijk van wanneer u uw coronavaccinatie krijgt en zal dan ook per persoon verschillen. Nadat u bent gestart met het drinken van de drankjes zult u op enig moment de normale uitnodiging vanuit de overheid ontvangen voor uw vaccinatie. Wij vragen u om dat moment aan ons door te geven en om zowel de dag vóór de vaccinatie als wekelijks in de maand na de vaccinatie naar de onderzoekslocatie te komen voor een bloedafname. Voor dit onderzoek komt u in totaal zes keer nuchter naar de universiteit voor een bloedafname (2x voor en 4x na uw vaccinatie).

Bijzonderheden deelnemer:

  • Leeftijd 18 jaar of ouder
  • BMI tussen 27 en 35 kg/m2 (BMI= gewicht in kg / (lengte in m*lengte in m)
  • U heeft nog geen coronavaccinatie gehad
  • U bent nog nooit positief getest op corona

U krijgt een vergoeding van €150. Uw reiskosten zullen bij deelname ook worden vergoed (€0.19/km).

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Neemt dan gerust contact op met:
Lieve van Brakel,  Universiteit Maastricht, Vakgroep Voedings- en Bewegingswetenschappen 043-3882113,  vbw-stanolen@maastrichtuniversity.nl  

vaccin
Sluit de enquête