Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Deelnemen aan onderzoek

Onderzoek overgewicht/ obesitas

Gezocht: mannen en vrouwen met overgewicht/obesitas  van  18 – 70 jaar

De vakgroep Voeding en Bewegingswetenschappen van de Universiteit Maastricht heeft een onderzoek opgezet naar het effect van verschillende eetschema’s op het vetgehalte in het bloed na een maaltijd in volwassenen met overgewicht/ obesitas (buikomtrek ≥ 102 cm voor mannen en ≥ 88 cm voor vrouwen). Het betreft geen afvalstudie.

Voor dit onderzoek vragen we u om een periode van vier weken van dag tot dag afwisselende hoeveelheden te eten. Dit houdt in dat u de ene dag meer eet dan gebruikelijk en de andere dag minder eet dan gebruikelijk. Daarnaast vragen we u om een periode van vier weken elke dag evenveel te eten als u normaal gesproken doet. Deze twee perioden zijn onderbroken door een periode van tenminste vier weken.

Gedurende de 12 weken zult u twaalf keer naar de universiteit komen voor metingen.
Dit zijn acht bezoeken van een kwartier, twee bezoeken van 25 minuten en twee bezoeken van vier uur. Op deze testdagen vragen we u om bloed af te staan en vragenlijsten in te vullen. Verder draagt u enkele dagen een glucosesensor en houdt u tweemaal per week een voedingsdagboek bij.

De vergoeding voor deelname bedraagt €200. Bovendien worden de gemaakte reiskosten vergoed (€0,19/km).

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact op met:

Maite Schroor, Universiteit Maastricht, Vakgroep Voeding en Bewegingswetenschappen
Telefoon: 043-3884258
E-mail: vbw-energie@maastrichtuniversity.nl   

wekker
Sluit de enquête