Bloed prikken

U kunt bloed laten prikken bij het Maastricht UMC+, bij het Medisch Centrum Annadal en in de regio Maastricht-Heuvelland. Kijk in het overzicht van de  prikpunten in de regio.
Locatie Maastricht UMC+

P. Debyelaan 25, Maastricht
Maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 17.30 uur
Telefoon: 043 - 387 47 00.

Meld u aan de balie van het Diagnostisch Centrum (zie de interactieve plattegrond). Het is niet nodig een afspraak te maken. Zorg wel dat u een wettelijk legitimatiebewijs bij zich heeft (paspoort, ID-kaart of rijbewijs).

Locatie Medisch Centrum Annadal

Brouwersweg 100, Maastricht (route naar Medisch Centrum Annadal)
Maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 12.30 uur
Telefoon: 043 - 387 57 70.

De bloedafname in Annadal vindt u op niveau 1. Op dit niveau vindt u ook Dermatologie en Interne Geneeskunde van het Maastricht UMC+. Neem de ingang Becanusstraat en volg de borden. Het is niet nodig een afspraak te maken. Zorg wel dat u een wettelijk legitimatiebewijs bij zich heeft (paspoort, ID-kaart of rijbewijs).

De bloedafname

Voor de bloedafname krijgt u een prikje in uw arm. Dit kan even pijnlijk zijn, maar u bent binnen enkele minuten klaar. Het bloed wordt nagekeken in het laboratorium van het ziekenhuis. De uitslag van het bloedonderzoek krijgt u van uw huisarts, verloskundige of aanvragend specialist.

Soms kan het druk zijn waardoor u iets langer moet wachten voordat u aan de beurt bent.

Bloedprikken bij kinderen

Let op: bloedprikken bij kinderen kan alleen bij de locatie Maastricht UMC+.

Maandag tot en met vrijdag van 07.30 uur tot 17.30 uur.

Uw kind meldt zich met een ouder of begeleider bij de balie van het Diagnostisch Centrum (zie de interactieve plattegrond). Het is niet nodig een afspraak te maken. Neem wel een wettelijk legitimatiebewijs mee (paspoort, ID-kaart of rijbewijs). Een van de medewerkers zal u ophalen en samen met u naar de Kinderprikdienst gaan. Meer informatie over bloedprikken bij kinderen vindt u op onze Kinderwebsite.

Trombosepatiënten, glucosetolerantietest en dagcurve

Trombosepatiënten kunnen voor bloedprikken terecht van maandag tot en met vrijdag. De uiterlijke aanmeldtijd is 12.30 uur.

Komt u voor een glucosetolerantie-test of om een dagcurve te laten prikken, dan moet u wel een afspraak maken.

NIPT Bloedafname  -geen afspraak nodig-

Vanaf 1 april 2023 kunt u voor de NIPT (niet –invasieve prenatale test) bloed laten prikken bij de Bloedafname van het Maastricht UMC+.  U ontvangt via uw verloskundig zorgverlener een papieren aanvraagformulier en een bevestigingsmail. Neem deze mee en vergeet uw identificatiebewijs niet. U hoeft geen afspraak te maken voor bloedafname. 
Let op: u kunt voor de NIPT uitsluitend terecht bij de bloedafname van het Maastricht UMC+, niet op onze prikposten. Voor vragen kunt u contact opnemen met uw verloskundig zorgverlener.

Priklocaties gesloten

Alle priklocaties zijn gesloten op:
  • eerste en tweede Kerstdag
  • nieuwjaarsdag
  • carnavalsmaandag en – dinsdag
  • Goede Vrijdag en tweede paasdag
  • Koningsdag
  • Hemelvaartsdag
  • tweede pinksterdag.

Daarnaast zijn er aangepaste openingstijden voor Kerstmis en Oud- en Nieuw.  Indien 24 en 31 december op een werkdag vallen, is de centrale bloedafname geopend tot 16.00 uur. Neem voor deze openingstijden vooraf contact op met de Centrale Bloedafname: 043 - 387 47 00.

 

Sluit de enquête