Binnen het Maastricht UMC+ zijn we continue bezig onze zorg verder te verbeteren. Eén van de middelen die we hiervoor inzetten is Digitale Zorg. 

Door Digitale Zorg kunnen sommige afspraken met een behandelaar op afstaand plaatsvinden, u hoeft dan niet naar het ziekenhuis te komen. Hiervoor gebruiken we “Beeldbellen” en de App “Beter Dichtbij”. Uw behandelaar geeft aan of dit in uw situatie mogelijk is.
Om patiënten op het juiste moment van de juiste informatie te zetten we inmiddels al voor 6 zorgpaden “MijnZorg" in. Dit wordt voortdurend uitgebreid naar andere zorgpaden. Daarnaast hebben andere Digitale Zorg zoals o.a. thuismeten en MijnMUMC+ veel aandacht en wordt dit steeds verder doorontwikkeld.

MijnZorg

MijnZorg is een digitale gids voor uw behandeling in het ziekenhuis. MijnZorg geeft u op ieder moment de juiste informatie over uw ziekte en behandeltraject. Zo kunt u zich zo goed mogelijk voorbereiden op
wat u te wachten staat. De applicatie werkt op uw telefoon, tablet en computer. MijnZorg is dus overal beschikbaar: thuis, in het ziekenhuis of onderweg.

Patiënten van de onderstaande zorgpaden kunnen hier momenteel gebruik van maken:

  • diverticulitis en pancreatitis;
  • fecale incontinentie;
  • hoofd-halskanker;
  • lage rugpijn;
  • inflammatoire darmziekten;
  • parkinson.

Lees meer...

Mijnzorg
Consult op afstand

Onze artsen maken steeds vaker afspraken via beeldbellen. Een beeldbel-afspraak is een consult op afstand. U hoeft hiervoor niet naar het ziekenhuis te komen. Uw arts kan dit aan u voorstellen of misschien bent u zelf geïnteresseerd in een afspraak op afstand. Bespreek dit dan met uw arts. 

Facetalk
BeterDichtbij

U heeft zelf of voor uw kind een afspraak of behandeling gepland in het Maastricht UMC+. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft voor uw zorgverlener. Vaak is het fijn om elkaar direct te kunnen spreken of te kunnen zien. En hoe fijn is het wanneer dat vanuit thuis kan? Het Maastricht UMC+ zorgt ervoor dat dit kan, door middel van de BeterDichtbij app. Met behulp van deze gratis app kunt u gemakkelijk en veilig berichten sturen én beeldbellen met uw zorgverlener. Hier kunt u terecht voor alle praktische en medische niet-spoed vragen.

 

beter dichtbij
Thuismeten

Voor een betere voorbereiding van een afspraak met uw arts, kunt u eenvoudige metingen zelf thuis doen.

 

Stappenteller
Zorginnovatieloket

Heeft u hulp nodig of heeft u een vraag? Onze medewerkers van het Zorginnovatieloket helpen u graag  met alle vragen over beeldbellen en andere digitale zorgtoepassingen.  U vindt ons bij de Patiëntenservice.

Sluit de enquête