Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Kwaliteit & patiëntveiligheid

Coronamaatregelen

Als u bij ons in behandeling bent, of als u een afspraak hebt waarvoor u naar het ziekenhuis komt gelden de volgende maatregelen en adviezen.

Corona-maatregelen bij bezoek ziekenhuis

Het dragen van een mondkapje is verplicht in zowel publieke ruimtes, afdelingen, wachtruimtes én patiëntenkamers. Dit geldt voor iedereen die op bezoek komt in de leeftijd van 13 jaar en ouder.

Ook willen we ervoor zorgen dat er niet onnodig veel mensen tegelijkertijd in het ziekenhuis zijn. Daarom vragen we u om niet eerder dan 10 minuten vóór uw afspraak of bezoek aanwezig te zijn in het ziekenhuis. Bent u eerder? Wacht dan even buiten of in uw auto.

Ook als u een bezoek brengt aan een verpleegafdeling gelden aangepaste regels. Kijk hiervoor hier

mondmasker

Bij binnenkomst stellen wij u een paar vragen

U wordt bij binnenkomst verwelkomd door een van onze mewerkers. ​Zij stellen u vragen over over uw gezondheid, attenderen op het dragen van een mondkapje en houden het maximaal aantal bezoekers en begeleiders per patiënt in de gaten.

We vinden het belangrijk dat patiënten voor zorg in ons ziekenhuis terecht kunnen én dat bezoek kan blijven komen. Om dit mogelijk te maken is het belangrijk dat we het aantal bewegingen en aanwezige mensen beperken tot het hoogst noodzakelijke. Daar helpen we patiënten en bezoekers bij door ze aan de ingang er nog eens op te wijzen.

De medewerkers aan de deur screenen op maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 20.00 uur. 

Screenen aan de deur

Hoe ziet mijn ziekenhuisbezoek eruit?

Op deze pagina krijgt u meer informatie over hoe een poli-afspraak in zijn werk gaat. Dit kan een afspraak zijn in het ziekenhuis maar ook een afspraak per telefoon of met een beeldverbinding. Wordt u geopereerd of opgenomen in ons ziekenhuis en bent u benieuwd hoe de dag van uw operatie en/of opname eruit ziet? Lees dan hier verder.

hospital visit

Wat voor soort afspraak heb ik?

In het Maastricht UMC+ zijn drie soorten van overleg met uw arts mogelijk. Uw behandelend arts bespreekt samen met u wat voor u de beste optie is.

  • Afspraak in het ziekenhuis
  • Belafspraak
  • Beeldbelafspraak

Lees meer

beeldafspraak

Bij binnenkomst

We vragen u om niet eerder dan 10 minuten voor uw afspraak aanwezig te zijn in het ziekenhuis. Bent u eerder, wacht dan even buiten of in uw auto  en kom niet eerder naar binnen.

Lees meer

Wachten

Looproutes en afstand houden

Volgt uw looproute in het ziekenhuis via lijnen op de vloer. Op plekken waar patiënten of medewerkers niet tegelijkertijd kunnen passeren, zijn opstelplaatsen gemaakt, waar u even op 1,5 meter afstand van de ander kunt wachten.

Let op, de routebeschrijving op uw afsprakenbrief kan gewijzigd zijn!

Lees meer

Looproute

In de spreek- en onderzoekkamer

Bij fysiek onderzoek dragen onze medewerkers beschermingsmiddelen. Dit doen ze voor uw en hun eigen gezondheid. Dit kan een mondkapje zijn, een schort, handschoenen en een spatbril. Dit ziet er anders uit maar nogmaals: dit is voor ieders veiligheid.

Lees meer

Onderzoekkamer

Bent u in een coronagebied geweest?

Bent u de afgelopen tijd in een gebied geweest dat vanwege corona ‘rood’ of ‘oranje’ gekleurd is? Ga dan bij terugkomst 10 dagen thuis in quarantaine. Heeft u in die periode een afspraak in ons ziekenhuis? Neem dan vóórdat u naar het ziekenhuis komt contact met ons op.

Op de website www.nederlandwereldwijd.nl leest u om welke gebieden het gaat.

Paspoort

Maatregelen

Het Maastricht UMC+ neemt maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus. We zetten ze hier even op een rij.

Lees meer

Wat is het coronavirus (COVID-19)?

Hoe zit dat nou met een virus? Hoe verspreidt zich dat én nog belangrijker, wat kunt u zelf doen om verspreiding te voorkomen? We zetten de meest gestelde vragen over het coronavirus voor u op een rij in deze folder.

Coronavirus

Vervroegd ontslag COVID-patiënt

U bent grotendeels opgeknapt, maar heeft voor verder herstel nog enkele dagen extra zuurstof en medicijnen nodig.
De informatie en instructies over uw ontslag vindt u in deze folder.

Corona-maatregelen

Persoonlijke beschermingsmiddelen voor mantelzorgers

Werkt u als mantelzorger van iemand met een pgb-indicatie, weet dan dat u bij een verhoogd risico op coronabesmetting in uw regio tot 1 juli 2021 mondneusmaskers kunt krijgen via uw eigen apotheek. Meer informatie vindt u op Rijksoverheid.nl.

Sluit de enquête