Herstel en preventie

Ease travel clinic

Jaarlijks reizen ruim 1,5 miljoen Nederlanders naar een verre bestemming. Niet alleen naar (sub)tropische landen in Azië, Afrika of Midden- en Zuid-Amerika, maar ook dichterbij: Turkije, Egypte, Marokko, Kroatië, Roemenië. Infectieziekten die u opgeloopt in vakantielanden vormen een bedreiging voor de gezondheid. Advies en vaccinaties voor uw vertrek zijn daarom noodzakelijk.

Tijdens het spreekuur op de Ease travel clinic wordt in overleg met u het vaccinatieschema gemaakt en krijgt u advies betreffende over de vaccinaties die voor uw reisdoel nodig zijn. Ook wordt er aandacht besteed aan de dingen die u zelf kunt doen om ziekten op reis te voorkomen. U kunt daarbij denken aan hygiëne adviezen en tips ter voorkoming van uitdroging, insectenbeten en diarree.

Welke vaccinaties u nodig heeft, hangt onder meer af van:

  • het land dat u bezoekt 
  • de verblijfsduur 
  • de reisroute en -omstandigheden 
  • uw gezondheidssituatie en medicatie 
  • uw leeftijd
  • eventuele vaccinaties in het verleden.

In een aantal gevallen krijgen kinderen een ander vaccinatie advies en wordt bijvoorbeeld een BCG-vaccinatie (tuberculose) of een vervroegde BMR-vaccinatie aanbevolen. Wilt u weten of er voor uw reisbestemming bepaalde vaccinaties aanbevolen of verplicht zijn, ga dan naar de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Deze site biedt een uitgebreide landenlijst en een vaccinatieoverzicht met de meest recente gezondhiedsinformatie.

Uitgebreide informatie over gezond op reis en vaccinaties vindt u op de Ease travel clinic website.

ease travel clinic

Wat vindt u van deze pagina?