Spoedeisende hulp

Verbouwing SEH en HAP

Via deze speciale verbouwingspagina houden wij u op de hoogte van de vorderingen van de verbouwing van de Spoed Eisende Hulp en Huisartsenpost.

Samenwerken maar toch apartWoensdag 22 februari 2017 is de verbouwing van het acute cluster van Maastricht UMC+ gestart. De huidige SEH en HAP worden verbouwd en uitgebreid. De Acute Opname Afdeling (AOA), die nu nog elders is ondergebracht, zal uiteindelijk aan de SEH toegevoegd worden. Daarmee worden allerlei acute faciliteiten geclusterd op de begane grond aan de zuidwestzijde van het hoofdgebouw. Lees hier het verhaal bij de start van de bouw.

Tijdens de gehele verbouwing blijven de HAP en SEH gewoon functioneren en kunt u altijd terecht voor acute hulp.

Aan het einde van 2018 zal alles klaar zijn. Tot die periode zullen er telkens wat verhuizingen zijn. Ter plekke wordt u geïnformeerd over de nieuwe situatie.
Dank voor uw begrip.

29 september 2017

Verminderd aantal parkeerplaatsen bij de SEH/ huisartsenpost tijdens verbouwing

Het aantal parkeerplaatsen tijdens de verbouwing is kleiner dan normaal. Als de parkeerplaats vol is, dan raden wij u aan om de patiënt uit te laten stappen vóór de ingangsdeur van de SEH/huisartsenpost. Uitrijden met uw inrijkaart is mogelijk binnen 15 minuten. U kunt daarna gaan parkeren op de taxistandplaats nabij de dialyseafdeling links van de hoofdentree van het ziekenhuis (afstand tot SEH/ huisartsenpost: 80 meter). Volg hiervoor de gele borden met zwarte pijlen. Voor de extra parkeerplaatsen is geen in-uitrijkaartje nodig.

Excuses voor de overlast.

Reduces parking spaces at GP Medical Post and Emergency Room during renovation

The number of parking spaces during the renovation is reduced. If the parking lot is full, we recommend that the patient leaves the car before the entrance door of the \ER/GP Medical Post. Drive out of the parking lot with your entry card is possible within 15 minutes. You can then park at the taxi rank near the dialysis department to the left of the hospital's main entrance (distance to the ER/GP Medical Post: 80 meters). Follow the yellow signs with black arrows.

Sorry for the inconvenience.

12 september 2017

Opening nieuwe acute kamers

Per 4 september zijn de nieuwe acute kamers op de SEH in gebruik genomen. De vier spiksplinternieuwe acute kamers (ook wel high care kamers genoemd, voorheen traumakamers) voldoen aan de nieuwste eisen op dit gebied. Daarmee worden de beste omstandigheden gecreëerd om optimaal en gedoseerd acute zorg te verlenen. 

Met de opening van de acute kamers is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan. De kamers zijn ruimer en naar de actuele maatstaven ingericht. De acute kamers zijn gelegen naast de nieuwe  CT-scannerruimte. Zo kan zonder extra vervoer of andere belemmering met mogelijk onwenselijke vertraging tot gevolg een CT-scan van acute patiënten gemaakt worden.

De opening luidt een nieuwe fase in van de grootschalige verbouwing en herindeling van de Huisartsenpost (HAP), de Spoedeisende Hulp (SEH) en de Acute Opnameafdeling (AOA). Met de opening van de nieuwe acute kamers kunnen de oude traumakamers worden ontmanteld, en wordt op die plek gestart met het verbouwen van de westvleugel van de SEH. In die hoek van het acute blok op niveau 0 wordt de komende tijd gewerkt aan het realiseren van de nieuwe HAP en AOA.

9 juni 2017

Tijdelijke verplaatsing parkeerplaatsen

Tussen 12 en 16 juni a.s. is de parkeerplaats bij de SEH gesloten in verband met grondwerkzaamheden. Bezoekers van de SEH of Huisartsenpost kunnen in die periode parkeren op de parkeerplaats van de dialyseafdeling aan de noordwest zijde van het hoofdgebouw. Borden en verkeerregelaars wijzen de weg.
 

 

Binnenmanouvreren tijdelijke ruimte Positioneren tijdelijke ruimte

 

 

 

  

1 mei 2017

Tunnel gereed

tijdelijke gang SEHInmiddels is de tunnel in één van de hoofdgangen van de SEH gereed. Met de de tunnel wordt er een scheiding aangebracht tussen zorgactiviteiten en allerlei installatie- en leidingwerkzaamheden.