Cardiothoracale chirurgie

Polikliniek

Hart + Vaat Centrum

Contact

Telefoonnummer: 043-387 27 27

Klik hier voor informatie over de polikliniek Hart + Vaat Centrum 

 

Hart + Vaat Centrum: Cardio Thoracale Chirurgie

Het Hart + Vaat Centrum is een kennis- en behandelcentrum voor patiënten met hart- en vaataandoeningen of met een verhoogd risico op hart- en vaataandoeningen. Specialisten van diverse disciplines werken hier samen; neurologen, vaatchirurgen, internisten van de vasculaire geneeskunde, cardiologen, cardiochirurgen, en dermatologen. Voorbeelden van hart- en vaatziekten zijn: een hartinfarct, een herseninfarct, etalagebenen (claudicatio intermittens), een verwijde buikslagader en vernauwde halsslagaders. Risicofactoren voor hart- en vaatziekten zijn bijvoorbeeld diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, ongezonde voeding en roken.

Contact

Telefoonnummer 043-387 27 27

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 8.15 tot 17.00 uur.

Route

Route: Volg 5  Niveau 1 (interactieve plattegrond)

Verwijzing

Uw huisarts verwijst u naar het Hart + Vaatcentrum. Nieuwe cardiologie-patiënten krijgen binnen enkele werkdagen een afspraak. Dan vinden het gesprek met de arts en het onderzoek plaats en krijgt u de diagnose te horen. Allemaal binnen één dag.  

Telefonische bereikbaarheid  

Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Wat neemt u mee? 

  • uw afspraakbevestiging
  • uw patiëntenplaatje (ponsplaatje)

U meldt zich met uw patiëntenplaatje aan de balie.
Bent u nog nooit in het Maastricht UMC+ geweest, laat dan eerst een patiëntenplaatje Patiëntenplaatje / ponsplaatje maken bij Bureau Patiëntenregistratie, niveau 1 op het Poliplein. 

Uw pasfoto in uw dossier

Wij maken van al onze patiënten die een polikliniek of een functie-afdeling bezoeken eenmalig een pasfoto. Deze foto wordt opgenomen in uw digitale dossier. Een belangrijk voordeel hiervan is dat de arts met wie u een afspraak heeft, meteen weet wie u bent, als hij/zij u ophaalt uit de wachtkamer. Verder is het in het kader van de patiëntveiligheid belangrijk dat de arts in één oogopslag ziet dat u de juiste persoon bent.
Lees meer over waar en wanneer u de pasfoto kunt laten maken.

Verhinderd?

Als u op het moment van de afspraak verhinderd bent, geef dit dan zo spoedig mogelijk aan ons door. Er kan dan iemand anders in uw plaats komen en de medewerkers kunnen voor u een nieuwe afspraak maken.

Wachttijden

Wij proberen op tijd te werken. Toch lukt dat niet altijd. Een bord bij het Hart en Vaat Centrum geeft aan welke wachtijd uw arts heeft.

Aanvullend onderzoek

Bij de Centrale Prikdienst (voor bloedafname) kunt u zonder afspraak terecht. Voor de meeste andere onderzoeken moet u een afspraak maken. Wanneer u voor verschillende onderzoeken terug moet komen naar het Maastricht UMC+, kunt u de baliemedewerkers vragen de onderzoeken zoveel mogelijk achter elkaar te plannen. 

Kosten behandeling

Informatie over de kosten voor een behandeling in het ziekenhuis vindt u op `kosten behandeling`.

De arts

Het is niet altijd mogelijk dat u steeds bij dezelfde arts terugkomt voor controle. Dit heeft te maken met het opleiden van artsen (arts-assistenten) in het Maastricht UMC+. Deze arts-assistenten werken ook een aantal maanden bij de polikliniek onder toezicht van een specialist..