Dermatologie (huidziekten)

Polikliniek

Polikliniek Dermatologie

Polikliniek informatie

Contact

Telefoonnummer 043-387 50 00

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Route

Route: Volg 7 Niveau 1 (blauw) (interactieve plattegrond)

Afspraak/verwijzing 

Uw huisarts verwijst u naar de polikliniek. Een aantal activiteiten van de polikliniek Dermatologie vinden plaats in het Medisch Centrum Annadal.
Op dinsdagochtend en donderdagochtend van 8.15 tot 10.30 uur kunnen patienten met verwijzing van hun huisarts direct terecht zonder afspraak tijdens het inloopspreekuur in het Maastricht UMC+.

Dit inloopspreekuur op dinsdag- en donderdagochtend stopt per 1-1-2020. U krijgt vanaf 1 januari 2020 dus altijd een afspraak. 
Meer informatie hierover leest u op onze website dermatologie.mumc.nl


Avondopenstelling

Dinsdagavond van 17.00 tot 19.00 uur.

Wat neemt u mee? 

  • uw afspraakbevestiging
  • uw patiëntenplaatje (ponsplaatje)

U meldt zich met uw patiëntenplaatje aan de balie. Bent u nog nooit in het Maastricht UMC+ geweest, laat dan eerst een patiëntenplaatje maken bij Bureau Patiëntenregistratie, niveau 1 op het Poliplein.

Uw pasfoto in uw dossier

Wij maken van al onze patiënten die een polikliniek of een functie-afdeling bezoeken eenmalig een pasfoto. Deze foto wordt opgenomen in uw digitale dossier. Een belangrijk voordeel hiervan is dat de arts met wie u een afspraak heeft, meteen weet wie u bent, als hij/zij u ophaalt uit de wachtkamer. Verder is het in het kader van de patiëntveiligheid belangrijk dat de arts in één oogopslag ziet dat u de juiste persoon bent.
Lees meer over waar en wanneer u de pasfoto kunt laten maken.

Verhinderd?

Als u op het moment van de afspraak verhinderd bent, geef dit dan zo spoedig mogelijk aan ons door.Er kan dan iemand anders in uw plaats komen en de medewerkers kunnen voor u een nieuwe afspraak maken.

Wachttijden

Wij proberen op tijd te werken. Toch lukt dat niet altijd. Als bij aanmelding aan de balie bekend is dat het spreekuur uitloopt, dan zal de baliemedewerker u hierover informeren.

Aanvullend onderzoek

Bij de Centrale Prikdienst (voor bloedafname) kunt u zonder afspraak terecht. Voor de meeste andere onderzoeken moet u een afspraak maken. Wanneer u voor verschillende onderzoeken terug moet komen naar het Maastricht UMC+, kunt u de baliemedewerkers vragen de onderzoeken zoveel mogelijk achter elkaar te plannen.

Kosten behandeling

Informatie over de kosten voor een behandeling in het ziekenhuis vindt u op `kosten behandeling`.

De arts

Een academisch ziekenhuis leidt ook artsen op. Deze arts-assistenten werken een aantal maanden op de polikliniek onder toezicht van de specialist. Het is dus mogelijk dat u niet altijd dezelfde arts ziet als u terugkomt voor controle..
Met wie kunt u nog meer te maken krijgen in het ziekenhuis