Radiologie

Polikliniek

Polikliniek Beeldvorming

De afdeling Beeldvorming heeft drie verschillende locaties in het ziekenhuis. In uw afsprakenbrief staat vermeld op welke locatie u zich kunt melden. Beeldvorming 1 MRI en PET-MR, Röntgenfoto en echo. Beeldvorming 2 Nucleaire geneeskunde, Dexa, PET-CT, SPECT. Beeldvorming 3 CT, Röntgenfoto, Echografie, Mammografie, Doorlichting

Contact

Maastricht UMC+ Afdeling Beeldvorming
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.
Telefoon 043-387 75 00
Fax 043-387 69 18
E-mail: balie.beeldvorming@mumc.nl

Openingstijden

Balie Beeldvorming 1 is geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.45u – 17.30u. Balie Beeldvorming 2 en 3 zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.45u – 16.45u

Route
  • Beeldvorming 1 (route 4, lift J, niv. 0) 
  • Beeldvorming 2 (route A, lift D, niv. 0) 
  • Beeldvorming 3 (route 3, lift H, niv. 3 Rood) 

Verwijzing

Verwijzing door de huisarts
Wanneer uw huisarts u doorverwijst voor een onderzoek op de afdeling Beeldvorming, krijgt u een formulier mee voor het Diagnostisch Centrum. De medewerkers van het Diagnostisch Centrum helpen u bij het maken van een afspraak op onze afdeling.

Verwijzing door de medisch specialist
Als uw medisch specialist u doorverwijst voor een onderzoek op de afdeling Beeldvorming, is het meestal nodig een afspraak te maken. U kunt de afspraak zelf maken bij de balie van de afdeling Beeldvorming of door telefonisch contact met ons op te nemen. Om voor u de juiste afspraak op maat te maken is het voor een aantal specifieke onderzoeken (zoals CT en MRI) noodzakelijk dat wij het aanvraagformulier in ons bezit hebben. In deze gevallen kunt u met het aanvraagformulier terecht bij de balie van de afdeling Beeldvorming of per post/fax naar ons versturen (zie contactgegevens). 

Een aantal poliklinieken biedt de extra service om voor u een afspraak te plannen bij de afdeling Beeldvorming door de betreffende polikliniekassistente van uw specialist.

Buiten de reguliere openingstijden, worden ook ’s avonds en in het weekend poliklinische onderzoeken uitgevoerd op de MRI-scanners.

 

 

Wat neemt u mee?

  • uw aanvraagbrief 
  • uw patiëntenplaatje (ponsplaatje)
  • uw identiteitsbewijs (in voorkomende gevallen kan hiernaar gevraagd worden)

Bent u nog nooit in het Maastricht UMC+ geweest? Laat dan eerst een patiëntenplaatje maken bij Bureau Patiëntenregistratie op het Poliplein (route 7, niveau 1). Geef ook tijdig wijziging van adresgegevens, huisarts of verzekering hier door (dit in verband met o.a. het versturen van de uitslag naar de juiste aanvrager).

Uw pasfoto in uw dossier

Wij maken van al onze patiënten die een polikliniek of een functie-afdeling bezoeken eenmalig een pasfoto. Deze foto wordt opgenomen in uw digitale dossier. Een belangrijk voordeel hiervan is dat de arts met wie u een afspraak heeft, meteen weet wie u bent, als hij/zij u ophaalt uit de wachtkamer. Verder is het in het kader van de patiëntveiligheid belangrijk dat de arts in één oogopslag ziet dat u de juiste persoon bent.
Lees meer over waar en wanneer u de pasfoto kunt laten maken.

Kosten behandeling

Informatie over de kosten voor een behandeling in het ziekenhuis vindt u op `kosten behandeling`.

Verhinderd?

Bent u op het moment van de afspraak verhinderd, geef dit dan zo spoedig mogelijk aan ons door. Er kan dan iemand anders in uw plaats komen en de medewerkers kunnen voor u een nieuwe afspraak maken.

Wachttijden

Als bij aanmelding aan de balie bekend is dat er een wachttijd is, dan informeert de baliemedewerker u hierover. In andere gevallen zal de medewerker van de onderzoekkamer u zo snel mogelijk informeren.