Dagcentrum

Chirurgisch Dagcentrum

Het Chirurgisch Dagcentrum is een afdeling waar u op werkdagen van 7.30 tot 18.00 uur terecht kan. Er vinden allerlei behandelingen plaats vanuit verschillende specialismen, bijvoorbeeld Chirurgie, Gynaecologie, Kindergeneeskunde of Plastische Chirurgie. U mag op dezelfde dag van de opname weer naar huis, zodra alles in orde is en u goed wakker bent.

Telefoonnummer Chirurgisch Dagcentrum: 043-387 24 00

Kinderen

U mag als ouder bij uw kind blijven totdat hij/zij slaapt.
Kijk voor meer informatie op de kinderwebsite

Zorg

De zorg die u in het Chirurgisch Dagcentrum krijgt, is gelijk aan de zorg die een patiënt op een verpleegafdeling ontvangt. Het grote verschil is dat vrijwel alle patiënten van het Chirurgisch Dagcentrum na hun behandeling op dezelfde dag weer naar huis gaan. Een beperkt aantal patiënten wordt één of twee nachten opgenomen, omdat hun ingreep bepaalde voorbereiding en/of nazorg vereist. Ook bestaat de mogelijkheid om bij eventuele complicaties de patiënt voor een nacht op te nemen.

Patiënten die langer dan één dag blijven, worden weliswaar geholpen op het Chirurgisch Dagcentrum, maar komen op een verpleegafdeling te liggen. Meestal is dat verpleegafdeling A2.

Operatief en dagopname gedeelte 

Het Chirurgisch Dagcentrum bestaat uit een operatief en een dagopname gedeelte. In het operatieve gedeelte zijn zeven operatiekamers ondergebracht. Het dagopname gedeelte bestaat uit een voorbereidingskamer voor vijf volwassenen en een voorbereidingskamer voor vijf kinderen. Hier verblijven de mensen die een ingreep onder narcose moeten ondergaan. Na de ingreep verblijft de patiënt enige tijd op de uitslaapkamer (dit is de recovery). Vervolgens komt de patiënt in de post-operatieve kamer. Dit is een kamer van twaalf bedden voor volwassenen. De kinderen komen in een aparte post-operatieve kamer van vijf bedden.

De familie begeleidt de patiënt tot aan de sluis. Dit is de plek waar de patiënt op de operatietafel wordt gelegd. Zodra de patiënt in de post-operatieve kamer komt, mag de familie aanwezig zijn. Voor kinderen is er de mogelijkheid dat een van de ouders, zodra het kind wakker is, op de recovery mag komen.

 Informatie voor de begeleider van de patiënt

 Na aanmelding bij de balie kunt u met uw familielid, vriend(in) of kind wachten in de wachtruimte totdat hij/zij naar de voorbereidingskamer gaat. Daar kunt u samen wachten met uw familielid, vriend(in) of kind totdat hij/zij naar de operatiekamer gaat.

Wachtruimte Chirurgisch Dagcentrum
Hier kunt wachten op uw partner, familielid, kind of vriend(in).

Restaurant Ad Mosam
Hier kunt u iets eten of drinken terwijl u wacht.
U vindt het Ad Mosam op niveau 1 boven de hoofdingang van het ziekenhuis.
Openingstijden maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.
Zaterdag, zondag, feest- en brugdagen: 12.00 uur tot 19.30 uur.

Rolstoelen
Haal, indien nodig, een rolstoel op het parkeerdek om de patiënt te vervoeren na ontslag.

Ophalen van de patiënt
U meldt zich bij de balie van het Dagcentrum Chirurgie. Zij verwijzen u naar de kamer waar u uw familielid, kind of kennis kunt ophalen.

Parkeren
Voor actuele informatie over het parkeerbeleid van het MUMC+ kijk op www.mumc.nl

Route

Het Chirurgisch Dagcentrum is gevestigd op niveau 2. Patiënten melden zich bij de balie. Routebeschrijving.

Br>