Backes

Prof. dr. ir. W.H. Backes

Klinische Fysicus / Wetenschappelijk onderzoeker

Aandachtsgebieden

  • Opleiding klinische fysica
  • Kwantitatieve beeldvorming en analyse, MRI, Neurologische en vasculaire aandoeningen
  • Modellering fysiologische mechanismen.

Contact

T: 043 387 49 10, secretariaat radiologie

Over

W.Backes is werkzaam als klinisch fysicus/wetenschappelijk onderzoeker op de afdeling Beeldvorming van het Maastricht UMC+.

Klinische fysica is een niet-medisch specialisme dat op de afdeling Beeldvorming (Radiologie en Nucleaire Geneeskunde) werkzaamheden heeft op het gebied van stralingsbescherming, aanschaf en evaluatie van medisch beeldvormende apparatuur en de ontwikkeling van en wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe technieken ten behoeve van beeldacquisitie en analyse bij diverse aandoeningen.

Prof. Backes is gepromoveerd op een onderwerp uit de toegepaste theoretische natuurkunde, namelijk de computationele fysica en modellering van elektro-optische eigenschappen van halfgeleiders (SiC).

Als wetenschappelijk onderzoeker heeft hij een onderzoekslijn op het gebied van neuroimaging, met onderwerpen over neurologische en vasculaire aandoeningen. Ten aanzien van  onderwijs verzorgt hij verschillende colleges aan de Universiteit Maastricht en is hij opleider van het subspecialisme Radiologie & Nucleaire Geneeskunde van de Klinische Fysica in het Maastricht UMC+.

Sluit de enquête