Drs. F.C.H. Bakers

Radioloog

Aandachtsgebieden

Goed-, en kwaadaardige tumoren in de buik.

Contact

Over

In 2008 heb ik mijn opleiding tot radioloog afgerond in het Maastricht UMC+. Sindsdien werk ik in ditzelfde ziekenhuis als abdominaal (buik) radioloog. Ik houd me hoofdzakelijk bezig met het in beeld brengen van allerlei soorten tumoren die in de buik kunnen voorkomen, zowel goedaardige als kwaadaardige tumoren. Hierbij beoordeel ik onder andere CT- en MRI-scans van patiënten met maag-, darm- en leverziekten, gynaecologische tumoren (eierstokkanker, baarmoederhalskanker, baarmoederkanker), urologische tumoren (prostaatkanker, blaaskanker), huidtumoren of vormen van bloedkanker. Een deel van mijn werk bestaat uit het voeren van multidisciplinair overleg, het herbeoordelen van onderzoeken van patiënten die van elders komen (second opinion) en uit het opleiden van assistent-radiologen.

Vanuit mijn functie zet ik me in voor de opleiding van bekwame radiologen. Dit garandeert dat het ook in de toekomst mogelijk zal blijven goede patiëntenzorg te leveren. Ook het uitvoeren van innovatief onderzoek is hiervoor nodig. Ik vind het tevens belangrijk dat we veel tijd besteden aan multidisciplinair overleg. Hierbij verdiepen artsen uit verschillende medische vakgebieden zich uitgebreid in elke patiënt om gezamenlijk tot een goed behandelplan te komen. Ik vervul in dat overleg een belangrijke ondersteunde rol en het geeft mij dan ook voldoening wanneer we samen tot een optimale behandeling voor de patiënt kunnen komen.

Binnen het Maastricht UMC+ doe ik ook veel onderzoek naar rectum- en cervixtumoren. Ik ben lid van diverse werkgroepen in mijn vakgebied, waaronder de Gynaecologische Oncologie Limburg (GOL) en de European Society of Gastrointestinal and Abdominal Radiology (ESGAR).

Sluit de enquête