Dr. A. Barandiarán Aizpurua

Dr. A. Barandiarán Aizpurua

cardioloog

Aandachtsgebieden

  • Hartfalen
  • Beeldvorming

BIG-register

59911708601

Contact

Telefoon: 043-3872727
Polikliniek Hart+Vaat Centrum

Over

Dr. Barandiarán studeerde Geneeskunde aan de "Universidad de Navarra" in Pamplona, Spanje. Daarna heeft ze haar opleiding tot cardioloog gevolgd in het MUMC + in Maastricht. Tijdens die periode heeft ze haar promotieonderzoek gedaan naar hartfalen, met de focus op  "hartfalen met behouden pompfunctie" zowel in de kliniek als polikliniek.

Sinds 2021 werkt ze als cardioloog in het Hart+Vaat Centrum/MUMC+. In 2022-2023 heeft ze de "Postgraduate Heart Failure Course (PCHF) Master" gevolgd aan de Universiteit van Zurich in Zwitserland.

Haar specialisatie ligt op het gebied van hartfalen, met bijzondere aandacht voor acute en geavanceerd hartfalen. Dit omvat patiënten die in het ziekenhuis moeten worden opgenomen vanwege hartfalen, evenals patiënten waarbij de ziekte zich in een vergevorderd stadium bevindt en reguliere medicatie niet langer voldoende is. In dergelijke gevallen kunnen speciale apparaten, een kunsthart of een harttransplantatie nodig zijn. Dr. Barandiarán verricht ook hartkatheterisaties en doet hartbiopten. 

Sluit de enquête