Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Terug

Dr. M.H.A Bemelmans

Lever/galweg-, pancreas- oncologie, transplantatie en weke delen chirurgie

Aandachtsgebieden

  • Lever /galwegchirurgie en pancreaschirurgie
  • Chirurgische Oncologie
  • Transplantatiechirurgie
  • Weke delen tumoren

chirurg oncoloog gespecialiseerd in 
Hepato-pancreatico-biliaire chirurgie, Chirurgische Oncologie & Transplantatiechirurgie, Weke delen chirurgie (en niet zoals nu chirurg)

Contact

telefoon: 043 387 54 92

Curriculum vitae

Dr. Bemelmans studeerde medicijnen aan de Universiteit van Maastricht. Na zijn opleiding studeerde hij  6 maanden in het transplantatiecentrum van de Universiteit van Wisconsin (USA), waar hij onder leiding van Prof. Belzer en Prof. Southard onderzoek deed op het gebied van transplantatiechirurgie.
Na zijn terugkomst in Nederland is hij begonnen aan zijn promotieonderzoek.  Dit resulteerde in de thesis: Inflammatory Cytokines in Obstructive Jaundice (1994). Aansluitend begon hij zijn opleiding tot chirurg in het toenmalige academisch ziekenhuis Maastricht, waar hij de eerste 2,5 jaar van zijn opleiding werkte onder leiding van Prof. dr. G. Kootstra.
Aansluitend was hij voor de rest van zijn opleiding werkzaam in  het toenmalige de Weverziekenhuis in Heerlen onder leiding van  Prof.dr. P. Brink.
Na beëindigen van zijn opleiding Heelkunde (1999) heeft hij zich gespecialiseerd op het gebied van de lever- en pancreaschirurgie in het Universiteitsziekenhuis van Parijs (Paul Brousse hospital). Hier heeft hij zich 15 maanden, onder leiding van  Prof. Bismuth verder gespecialiseerd in de lever- en pancreaschirurgie.
Vanaf 2001 is hij werkzaam in het MUMC+ waar hij zich ook nog verder specialiseerde in de behandeling van weke delen tumoren onder leiding van Prof. van Meyenfeldt. Momenteel is zijn specialisatie de lever- en panceras chirurgie en weke delen tumoren..

Opleidingen

  • Onderzoeksproject University Wisconsin (USA) 1989, 'Cold storage of hepatocytes'
  • Promotietraject 1989-1993 resulterend in promotie 1994 'Inflammatory Cytokines in obstructive jaundice'
  • Chirurgie opleiding 1993-1999 in regio zuid Maastricht/Heerlen
  • Fellowship lever en pancreqaschirurgie 1999-2001 Paul Brousse Hospital Parijs olv Prof H Bismuth
  • 2001-heden chirurg MUMC+
Sluit de enquête