Dr. T.J. Blokhuis

Traumachirurg

Aandachtsgebieden

  • Traumachirurgie
  • Botgenezingsstoornissen

BIG-register

BIG-59045351801

Contact

Patiënten:

  • Polikliniek Chirurgie: T. +31(0)43 387 49 00
  • Verpleegafdeling A4re: T. +31(0)43 387 44 10 of T. +31(0) 387 64 10

Verwijzers en overige:

  • Secretariaat, Audrey Creuëls: T. +31(0)43 387 74 89

Over

Dr. Taco J. Blokhuis werkt als Traumachirurg in het Maastricht UMC+ sinds 2016. Na zijn artsexamen in Amsterdam promoveerde hij cum laude in 2001 te Amsterdam op fractuurgenezing. Hij startte in datzelfde jaar met zijn opleiding tot chirurg en deed in 2007 en 2008 een vervolgopleiding tot Traumachirurg in het UMC Radboud in Nijmegen. Daarna werkte hij zeven jaar in het UMC Utrecht. Zijn aandachtsgebied is de niet-genezende fractuur, ofwel de non-union. Zowel in onderzoek als in patiëntenzorg is dit zijn speerpunt.

Sinds begin 2020 is hij gestart met een multidisciplinair non-union spreekuur, waar verschillende specialisten deze complexe problemen beoordelen en behandelen. Patiënten die op het non-union spreekuur komen, zijn vaak al lang niet in staat om goed te kunnen bewegen. Een non-union leidt tot langdurige pijn, tot meerdere operaties en tot een verlies van kwaliteit van leven. Het doel van dr. Blokhuis is om een non-union zo mogelijk te behandelen. Daarnaast zorgt hij ervoor dat patiënten zo snel en zo goed mogelijk herstellen.

Het onderzoek van dr. Blokhuis richt zich met name op verschillende aspecten die bij de non-unions belangrijk zijn: preventie, behandeling en revalidatie. Voor de preventie van non-unions is een optimale behandeling van fracturen essentieel, maar welke factoren spelen daarbij precies een rol? Dit wordt onder andere onderzocht aan de hand van laboratoriumonderzoek. Bij de behandeling van non-unions kunnen verschillende behandelmethoden worden toegepast. Na de operatie van een non-union is de revalidatie een essentiële factor. Ook dit is een van de onderwerpen van zijn onderzoek.

Door zijn onderzoek is dr. Blokhuis toonaangevend in binnen- en buitenland. Hij spreekt regelmatig op nationale en internationale congressen en is medeoprichter van de European Society for Tissue Regeneration in Orthopaedics and Traumatology (ESTROT). Daarnaast is hij als voorzitter van de Educatiecommissie van de Osteosynthesis and Trauma Care (OTC) foundation nauw betrokken bij het opleiden van orthopedisch chirurgen en algemeen chirurgen op het gebied van fractuurbehandeling.

Sluit de enquête