Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Terug

Dr. T.J. Blokhuis

Traumachirurg

Aandachtsgebieden

  • Traumachirurgie
  • Botgenezingsstoornissen

Contact

  • Secretariaat, Manuela Heinrichs: T. +31(0)43 387 74 89
  • Polikliniek Chirurgie: T. +31(0)43 387 49 00
  • Verpleegafdeling A4re: T. +31(0)43 387 44 10 of T. +31(0) 387 64 10

Curriculum vitae

Dr. Taco J. Blokhuis werkt als Traumachirurg in het MUMC+ sinds 2016. Na zijn artsexamen in Amsterdam promoveerde hij in 2001 cum laude in Amsterdam op fractuurgenezing. Hij startte in datzelfde jaar met zijn opleiding tot chirurg en deed in 2007 en 2008 een vervolgopleiding tot Traumachirurg in het UMC Radboud in Nijmegen. Daarna werkte hij 7 jaar in het UMC Utrecht voordat hij in Maastricht terecht kwam. Zijn aandachtsgebied is de niet-genezende fractuur, oftewel de non-union. Zowel in onderzoek als in patiëntenzorg is dit zijn speerpunt. Sinds begin 2020 is hij gestart met een multidisciplinair non-union spreekuur, waar verschillende specialisten samen deze complexe problemen beoordelen en behandelen.
De onderzoekslijnen van dr Blokhuis richten zich met name op verschillende aspecten die bij de non-unions belangrijk zijn; preventie, behandeling en revalidatie. Voor de preventie van non-unions is een optimale behandeling van fracturen essentieel, maar welke factoren spelen daarbij precies een rol? Dit wordt onder andere uitgezocht aan de hand van laboratorium onderzoek. Bij de behandeling van non-unions kunnen verschillende mogelijkheden worden toegepast. Het doel van het onderzoek in deze lijn is om te kijken welke strategie het beste werkt. Na de operatie van een non-union is de revalidatie een essentiële factor. Ook dit is één van de onderwerpen van zijn onderzoek. Met deze onderzoekslijnen is hij toonaangevend in binnen- en buitenland. Hij spreekt regelmatig op nationale en internationale congressen en is medeoprichter van de European Society for Tissue Regeneration in Orthopaedics and Traumatology (ESTROT). Daarnaast is hij als voorzitter van de Educatiecommissie van de Osteosynthesis and Trauma Care (OTC) foundation nauw betrokken bij het opleiden van orthopedisch chirurgen en algemeen chirurgen op het gebied van fractuurbehandeling.
Patiënten die op het non-union spreekuur terecht komen zijn vaak al lang niet in staat om goed te kunnen bewegen. Een non-union leidt tot langdurige pijn, tot meerdere operaties, en tot een verlies van kwaliteit van leven. Het doel van dr Blokhuis is om dit zo goed mogelijk te behandelen, om te zorgen dat patiënten zo snel en zo goed als mogelijk weer herstellen.

Sluit de enquête