Dhr. dr. D.I. Booi

Plastisch Chirurg

Korte beschrijving

Sind 2012 als plastisch chirurg werkzaam in het Maastricht UMC+ met als aandachtsgebieden schisis en reconstructieve chirurgie.

Aandachtsgebieden

  • schisis
  • reconstructieve chirurgie 
  • esthetische chirurgie

Contact

Polikliniek : 043-387-7000

Over

Sinds 2012 werk ik als plastisch chirurg in het Maastricht UMC+. Ik ben gespecialiseerd in de plastische chirurgie bij huidtumoren en het uitvoeren van borstreconstructies. Dat laatste, de borstreconstructies, was ook het onderwerp van het wetenschappelijk onderzoek waarop ik in 2014 gepromoveerd ben. Dit onderzoek richtte zich op de doorbloeding van vrije weefseltransplantaties (DIEP-lap). Andere onderwerpen waar ik mij in de dagelijkse klinische praktijk mee bezighoud zijn de reconstructies na een chirurgische behandeling van sarcomen, reconstructies in het hoofdhalsgebied en reconstructies na de chirurgische behandeling van gynaeco-oncologische aandoeningen.

Werken in het vakgebied van de reconstructieve chirurgie geeft me veel voldoening. Ik maak mensen graag blij met een mooi resultaat. Ik vind het zeer belangrijk de patiënt op een persoonlijke en betrokken manier te kunnen helpen. Onze afdeling Plastische, Reconstructieve en Handchirurgie bestaat uit een hecht team dat op een plezierige manier  samenwerkt. Gezamenlijk kunnen we alles wat mogelijk is bieden aan de patiënt, waaronder ook reconstructies met eigen weefsel van de patiënt.

Mijn inspanningen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek richten zich momenteel  op de behandeling van schisis (gespleten lip of gespleten gehemelte) en borstreconstructies. In het Maastricht UMC+ ben ik voorzitter van het schisis-team. Ik ben ook betrokken bij de opleiding van co-assistenten en artsen in opleiding tot plastisch chirurg. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie (NVPC) en de Nederlandse Vereniging van Schisis en Craniofaciale Afwijkingen. 

Opleidingen

  • 1997-2004 Geneeskunde (Universiteit Maastricht)
  • 2006-2012 Plastisch Chirurgie (MUMC+)
  • Europees gecertificeerd plastisch chirurg (EBOPRAS) 
  • American Society of Aesthetic and Plastic Surgeons international Fellow 2013 (Werkbezoeken aan diverse plastische chirurgische centra in Dallas, New York, Pittsburgh USA)

Deelnames, projecten en nevenfuncties

Lidmaatschappen

Sluit de enquête