Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Terug

Prof. dr. N. Bouvy

Chirurg

Aandachtsgebieden

Maligne lymfomen, bijnieren, colorectale en maagchirurgie

Contact

Curriculum vitae

Na mijn artsenopleiding en promotieonderzoek (beide cum laude afgerond) heb ik in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam mijn opleiding tot chirurg gevolgd; eerst een opleiding tot algemeen chirurg, later tot endocrien en endoscopisch chirurg. Sinds 2003 werk ik in het Maastricht UMC+ waar ik in 2014 ben benoemd tot hoogleraar Innovatieve Chirurgische Technieken. Ik houd me in het bijzonder bezig met hoofdhals-chirurgie (schildklier) en laparoscopische chirurgie (maligne lymfomen, bijnieren, colorectale en maagchirurgie). Robotchirurgie en het zichtbaar maken van tumoren met behulp van o.a. fluorescentie hebben daarbij mij speciale aandacht.

Ik vind het belangrijk dat we onze patiënten behandelen in een multidisciplinair team en volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Ik stel het behandelplan op samen met de patiënt en zorg ervoor dat het voor de patiënt duidelijk is wat de voor- en nadelen zijn van de diverse behandelingen. Hierdoor kan de patiënt weloverwogen beslissen of hij of zij een voorgestelde behandeling wel of niet wil ondergaan. Ik vind het een grote uitdaging de omvang van de chirurgische ingreep steeds zo beperkt mogelijk te houden; uiteraard met behoud van het effect ervan. Ik hoop hier in de toekomst een verdere aanvulling aan te geven door tumorweefsel en de bijbehorende uitzaaiingen tijdens de operatie beter zichtbaar te maken via het toepassen van fluorescentietechnieken, zodat de operatie nog preciezer en met minder zijschade kan plaatsvinden.

Ik doe veel wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe, betere chirurgische technieken. Dit onderzoek heeft als doel het optreden van complicaties als littekenbreuken, verklevingen, wondinfecties en naadlekkages zoveel mogelijk te voorkomen. Een ander deel van mijn werk besteed ik aan het coördineren van onderwijs, het begeleiden van studenten en promovendi en het organiseren van cursussen en congressen over bijvoorbeeld perioperatieve zorg en laparoscopische technieken. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Oncologische Chirurgie, de Nederlandse Vereniging van Gastrointestinale Chirurgie, de Dutch Adhesion Group, de European Association for Endoscopic Surgery en de Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons.

Sluit de enquête