Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Terug

Dr. S.A.W. Bouwense

Fellow Hepato Biliaire Chirurgie

Aandachtsgebieden

  • HPB Chirurgie
  • Minimaal Invasie Chirurgie

Contact

  • Secretariaat, Peggy van Wersch-Lieben, T. +31(0)43 387 54 92
  • Polikliniek Heelkunde: T. +31(0)43 387 49 00
  • Verpleegafdeling B4: T. +31(0)43 387 44 20 of +31(0)43 387 64 20

Curriculum vitae

Dr. Bouwense werkt als fellow Hepato-Pancreato-Biliaire (HPB) Chirurgie in het MUMC+. In 2010 behaalde hij zijn artsexamen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na zijn opleiding Geneeskunde startte hij met zijn promotieonderzoek (‘Systematic mechanism-orientated ap-proach to chronic pancreatitis pain’) naar de behandeling van chronische pancreatitis (alvleesklierontsteking) en verrichte onderzoek naar acute pancreatitis voor de Pancreatitis Werkgroep Nederland, beide onder leiding van prof. dr. H.G. Gooszen en prof. dr. H van Goor.
Tussen 2012 en 2018 werd hij opgeleid tot gastrointestinaal chirurg in het Radboudumc en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. Van 2018 tot en met 2019 werkte hij als fellow gastrointestinale chirurgie in het Radboudumc, met als aandachtsgebied HPB-chirurgie en de behandeling van slokdarm- en (endel)darmkanker.  Vanaf 2019 tot aan nu is hij werkzaam als fellow HPB-chirurgie in het MUMC+.
Binnen zijn huidige werkzaamheden gaat zijn aandacht uit naar de minimale invasieve chirurgie, waar door middel van een kijkoperatie met kleinere wondjes een sneller herstel met minder wondproblemen kan worden bereikt. Daarbij is hij betrokken bij het ontwikkelen en invoeren van nieuwe beeldvormende technieken bij minimaal invasieve chirurgie om de kwaliteit van deze operaties nog verder te verbeteren. “Ik hecht grote waarde aan een goede multidisciplinaire samenwerking tussen de verschillende specialismes in mijn vakgebied en zet mij in voor een op maat gemaakte behandeling voor elke patiënt, waarin de behoeftes van de patiënt zoveel mogelijk voorop staan.”
Naast zijn klinisch werk, verricht hij onderzoek naar het verder verbeteren van de behandeling van acute en chronische pancreatitis en het beter begrijpen en behandelen van infecties na slokdarm-, alvleesklier- en (endel)darmchirurgie. Naast het publiceren van zijn onderzoek, is hij betrokken bij meerdere internationale richtlijnen over de behandeling van pancreatitis en geeft hij regelmatig lezingen op (inter)nationale podia.

Sluit de enquête