Dhr. Dr. T.A.E.J. Boymans

Orthopedisch Chirurg

Aandachtsgebieden

Knie-aandoeningen en heupprothesiologie

Contact

Chantalle Gadet-Schoenmakers
Secretaresse dr. T. Boymans

Over

Dr. Tim Boymans studeerde in 2009 af in de geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. De opleiding tot orthopaedisch chirurg werd in de periode 2010-2016 volbracht in de ziekenhuizen te Heerlen, Venlo, Maastricht en Sittard. Van juli 2016 t/m juni 2017 volgde hij een fellowship (subspecialisatie) heup- en knieprothesiologie en infectiebehandeling in de Noordwest Ziekenhuisgroep te Alkmaar onder supervisie van dr. L.C.M. Keijser en drs. C.J. Vos. In dat jaar bracht hij ook enkele weken door in de Endoklinik te Hamburg in het kader van specialisatie in revisieprothesiologie (vervanging van kunstgewrichten) van heup en knie, alsmede de behandeling van infecties rondom heup-/knieprotheses.

Sinds augustus 2017 is hij werkzaam als staflid orthopedie in het Maastricht Universitair Medisch Centrum+. Hier houdt hij zich met name bezig met aandoeningen van het kniegewricht, in het bijzonder de behandeling van ‘vroegartrose’.

Op wetenschappelijk gebied heeft hij promotie-onderzoek verricht naar de vorm van het heupgewricht bij de heel oude patiënten en de consequenties hiervan voor het plaatsen van heupprotheses. In het kader hiervan heeft hij in 2012 met ondersteuning van een Fulbright beurs zes maanden onderzoek verricht aan Baylor College of Medicine in Houston (Texas, USA) onder supervisie van prof. dr. P.C. Noble. Momenteel richt zijn wetenschappelijke interesse zich met name op knie-aandoeningen op basis van artrose (slijtage).

Sluit de enquête