Dhr. Dr. T.A.E.J. Boymans

Waarnemend afdelingshoofd | Orthopedisch Chirurg

Aandachtsgebieden

Knie-aandoeningen en heupprothesiologie

Contact

Mw. A. Brouwers
Secretaresse dr. T. Boymans

Over

Dr. Tim Boymans studeerde in 2009 af in de geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. De opleiding tot orthopaedisch chirurg werd in de periode 2010-2016 volbracht in de ziekenhuizen te Heerlen, Venlo, Maastricht en Sittard. Van juli 2016 t/m juni 2017 volgde hij een fellowship (subspecialisatie) heup- en knieprothesiologie en infectiebehandeling in de Noordwest Ziekenhuisgroep te Alkmaar onder supervisie van dr. L.C.M. Keijser en drs. C.J. Vos. In dat jaar bracht hij ook enkele weken door in de Endoklinik te Hamburg in het kader van specialisatie in revisieprothesiologie (vervanging van kunstgewrichten) van heup en knie, alsmede de behandeling van infecties rondom heup-/knieprotheses.

Sinds augustus 2017 is hij werkzaam als staflid orthopedie in het Maastricht Universitair Medisch Centrum+. Hier houdt hij zich met name bezig met aandoeningen van het kniegewricht, in het bijzonder de behandeling van ‘vroegartrose’.
Sinds juli 2023 is hij plaatsvervangend hoofd van de afdeling orthopedie. 

Op wetenschappelijk gebied heeft hij promotie-onderzoek verricht naar de vorm van het heupgewricht bij de heel oude patiënten en de consequenties hiervan voor het plaatsen van heupprotheses. In het kader hiervan heeft hij in 2012 met ondersteuning van een Fulbright beurs zes maanden onderzoek verricht aan Baylor College of Medicine in Houston (Texas, USA) onder supervisie van prof. dr. P.C. Noble. Momenteel richt zijn wetenschappelijke interesse zich met name op knie-aandoeningen op basis van artrose (slijtage).

Opleidingen

Medical
2010 - 2016             
  • Orthopaedic surgeon
  • Residency training at VieCuri Medical Center Venlo, Atrium Medical  Center Heerlen,  Maastricht University Medical Center, Orbis Medical  Center Sittard and final year in Zuyderland Medical Center.
2007-  2009                             Doctor of Medicine (MD) at Maastricht University
2004-2007  Doctoral degree in medicine at Maastricht University (cum laude)
2003-2004  Propaedeutic degree in medicine at Maastricht University
Scientific
2012Fulbright Graduate Scholarship 2012-2013 granted by the Netherlands America Commission  for Educational Exchange (NACEE)
2008- 2017                     PhD ‘Hip Arthroplasty in the Very Elderly. Anatomical and Clinical Considerations’; promotor: prof. dr. Ide C. Heyligers, copromotor: dr. B. Grimm
Management
2021- 2022                  ‘Bouwen aan toekomstbestendige ziekenhuiszorg’, Maastricht University / UMIO and Radboud Management Academy
2021  Leadership course ‘Management van mensen’, De Baak
Sluit de enquête