Dr. M. Broen

Neuroloog

Aandachtsgebieden

Hersentumoren
Neurofibromatose

BIG-register

79914356401

Contact

Over

Ik heb mijn studie Geneeskunde gevolgd in Maastricht en ben nadien tevens in het Maastricht UMC+ opgeleid tot neuroloog. Na een korte periode in het oncologiecentrum Daniël den Hoed in Rotterdam werk ik sinds 2017 als staflid neurologie in het MUMC+ en houd ik mij in het bijzonder bezig met het vakgebied van de neuro-oncologie. Voorbeelden hiervan zijn de behandeling van primaire hersentumoren, evenals hersentumoren die zijn ontstaan door uitzaaiingen van een tumor elders in het lichaam. Tevens ben ik als neuroloog coördinator van het neurofibromatoseteam voor volwassenen van het MUMC+.

Ik streef er naar om iedere patiënt op de best mogelijk manier te behandelen, waarbij de patiënt als mens met zijn kwaliteit van leven, centraal staat. Regionaal en multidisciplinair overleg en contact is daarin heel belangrijk, evenals een goede bereikbaarheid voor zowel patiënt, familie en collega's. Ik vind het daarnaast belangrijk dat beslissingen worden genomen in goed overleg en samen met patiënt en familie, toegespitst op de specifieke behoeften en wensen van de patiënt.

Via wetenschappelijk onderzoek probeer ik de behandeling voor onze patiënten te verbeteren. Onder andere neurocognitie vind ik een zeer belangrijk thema, en met enkele maanden ervaring op de neuropsychiatrie- en psychologie afdeling in het Johns Hopkins ziekenhuis in Baltimore, Amerika op zak, ga ik de komende jaren hard werken om de neurocognitieve gevolgen van tumoren en behandelingen verder te onderzoeken en hopelijk te verbeteren.

Naast patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek bestaat mijn werk voor een deel uit het verzorgen van onderwijs aan studenten, coassistenten en arts-assistenten in opleiding. Daarnaast ben ik lid van diverse (inter)nationale commissies voor hersentumoren en neurofibromatose.

Sluit de enquête