Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Terug

Dr. M.M.E. Coolsen

Oncologisch chirurg

Aandachtsgebieden

  • Oncologische chirurgie
  • Lever- en alvleesklierchirurgie

Contact

  • Secretariaat, Peggy van Wersch-Lieben: T. +31(0)43 387 54 92
  • Polikliniek Chirurgie: T. +31(0)43 387 49 00
  • Verpleegafdeling B4: T. +31(0)43 387 44 20 of +31(0)43 387 64 20

Curriculum vitae

Dr. Mariëlle Coolsen werkt als chirurg in het MUMC+. In 2008 behaalde zij cum laude haar artsexamen aan de universiteit van Maastricht. Haar opleiding tot chirurg met specialisatie in de oncologische en gastro-intestinale chirurgie heeft ze genoten in het MUMC+ en het Zuyderland Medisch Centrum te Heerlen en ze heeft deze afgerond in 2016. Van februari tot mei 2016 heeft ze als extra verdieping op het gebied van de minimaal invasieve chirurgie van dikke darm en endeldarm in Oxford gewerkt (Colorectal Surgery Department and Pelvic Floor Centre, Churchill Hospital). Na haar terugkomst uit Oxford is ze begonnen als chirurg in het MUMC+. Haar aandachtsgebieden zijn aandoeningen van darm, lever, galwegen en alvleesklier.  

De veelzijdigheid van de chirurgische oncologie en gastro-intestinale chirurgie zorgt ervoor dat ze elke dag met veel plezier naar haar werk gaat. Het samenwerken in een multidisciplinair team om zo een ‘op maat gemaakte’ behandeling per patiënt te kunnen aanbieden is in haar ogen een echte must. Ze vindt het goed begeleiden van de patiënt rondom de operatie zeker zo belangrijk als de operatie zelf en ze vindt dat chirurgen er alles aan moeten proberen te doen om de operatie en zorg rondom operatie zodanig te optimaliseren dat een patiënt snel herstelt zonder complicaties. Hierbij is het ook belangrijk dat een patiënt in een zo goed mogelijke conditie wordt gebracht vooraf aan operatie.

Deze geoptimaliseerde zorg voor, tijdens en na de operatie wordt omschreven als ERAS (Enhanced Recovery After Surgery ofwel een versneld/verbeterd herstel na operatie) en dit was dan ook het onderwerp van haar promotieonderzoek. Verder is dr. M.Coolsen lid van de Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie en Nederlandse Vereniging van Gastro-intestinale chirurgie. En is ze ook bestuurslid van het Collegium Chirurgicum Neerlandicum (CCN). Een stichting die de opleiding van jonge specialisten in verschillende snijdende vakken probeert te verrijken door het organiseren van cursussen en congressen. Daarnaast draagt het CCN ook zorg voor de basisexaminering van jonge snijdende specialisten. In het bestuur bekleedt ze de functie van voorzitter examencommissie.

Sluit de enquête