Corpelijn Lieke HPB MUMC

Specialisten

Mw. L.J.P.M. Corpelijn

Verpleegkundig specialist HPB Chirurgie

Aandachtsgebieden

  • Begeleiding van patiënten voor en na lever-, galweg-, en alvleesklierchirurgie

Contact

Secretariaat, Joyce Huijnen, T. +31(0)43 387 54 35

Polikliniek Heelkunde: T. +31(0)43 387 49 00

E. lieke.corpelijn@mumc.nl

    hpb@mumc.nl

Curriculum Vitae

Na mijn opleiding tot HBO-verpleegkundige aan de Zuyd Hogeschool, ben ik in januari 2013 in het Maastricht UMC+ aan de slag gegaan als verpleegkundige binnen de HPB-chirurgie van de afdeling heelkunde. Mijn specialisatie ligt in de oncologische zorg rondom de diagnostiek en behandeling van patiënten met lever-, galweg- galblaas-, en alvleesklierkanker. In september 2014 ben ik gestart met de 2-jarige masteropleiding tot Verpleegkundig Specialist aan de Zuyd Hogeschool, die ik inmiddels met goed resultaat heb behaald in september 2016. De Verpleegkundig Specialist is naast de medisch specialist betrokken bij de behandeling rondom de patiënt en vormt het aanspreekpunt. Daarnaast verricht de Verpleegkundig Specialist zelfstandig ingewikkelde verpleegtechnische taken en eenvoudige medische handelingen.

Ik hecht veel waarde aan het geven van goede voorlichting aan de patiënt en diens naasten over de diagnose, maar ook het voorgestelde behandeltraject. Binnen het begrip Shared Decision making worden zowel de voor-als nadelen van een behandeling uitvoerig besproken. De medisch specialist stelt samen met de Verpleegkundig Specialist en de patiënt een geïndividualiseerd behandelplan op waarbij er aandacht is voor de psychosociale aspecten. Hierbij staat de patiënt centraal.  

Ik verwezenlijk mijn Verpleegkundig Specialistische kwaliteiten en ambities in de zorg rondom de oncologische patiënt. Hiermee wil ik bijdragen aan het optimaliseren van de zorg, het invoeren van nieuwe ontwikkelingen en het behoud van kwaliteit van leven van de patiënt.

Social media