Ronald de Crom

Drs. Ronald M.P.C. de Crom

Glaucoom

Korte beschrijving

''Zowel als oogarts en als persoon geeft het veel voldoening om mensen beter te kunnen laten zien, het zicht te beschermen of proberen te behouden, hetgeen bij een ziekte als glaucoom soms zeer uitdagend en lastig kan zijn.
Binnen het MUMC+ proberen wij op ons Glaucoomcentrum mensen met glaucoom een zo passend mogelijke oplossing voor dit vervelende probleem te bieden. Naast oogdruppels om de oogdruk te verlagen moet hierbij soms ook worden gedacht aan verschillende operaties (trabeculectomie of glaucoom implant) als ook de nieuwste laserbehandelingen (micropulse cyclo laser) en minimaal invasieve glaucoom operaties (MIGS).
Op deze laatste twee behandelingen heeft het Glaucoomcentrum MUMC+ ook uitgebreide landelijke expertise''.

Aandachtsgebieden

  • Glaucoom
  • Glaucoomchirurgie (trabeculectomie, glaucoomimplant, minimaal invasieve glaucoomchirurgie)
  • Laserbehandelingen bij glaucoom
  • Cataractchirurgie

BIG-register

49909033401

Contact

Over

Drs. R.M.P.C. de Crom studeerde geneeskunde aan het Erasmus MC te Rotterdam (2001-2007). Van februari 2008 tot en met januari 2013 deed hij zijn opleiding tot oogarts in het Maastricht UMC+, waarna hij aansluitend een fellowship glaucoom & glaucoomchirurgie voltooide. Naast de werkzaamheden binnen MUMC+ te Maastricht is hij ook medisch manager en plaatsvervangend opleider van de Regiopraktijk oogheelkunde (locaties Heerlen, Brunssum, Kerkrade), onderdeel van de Universiteitskliniek Oogheelkunde MUMC+. Sinds 2022 is hij bestuurslid van de Nederlandse Glaucoom Groep.

Sluit de enquête