joost de jong

J.J.A. de Jong

Scientific Imaging Engineer

Aandachtsgebieden

  • Image processing
  • Neuro-MRI
  • De Maastricht Studie
  • Data management (FAIR)

Contact

E: j.dejong@mumc.nl
T: 043 387 48 71

Over

Opgeleid als medisch ingenieur aan TU/e wil ik een bijdrage leveren aan het verbeteren van diagnostiek, monitoring en preventie door middel van toegepast wetenschappelijk onderzoek. Tijdens mijn promotie-onderzoek en in mijn huidige functie als Scientific Imaging Engineer, heb ik brede ervaring opgedaan met het verwerken van imaging data van verschillende modaliteiten (CT, hoge resolutie CT, MRI en hoog veld MRI), en opslag en beheer van deze data. Zowel bij gezonde mensen als bij verschillende aandoeningen/ziektebeelden (type-2 diabetes, ziekte van Alzheimer en vasculaire dementie, epilepsie, etc.)

Dankzij mijn achtergrond als medisch ingenieur slaag ik erin een brug te slaan tussen techniek/wetenschap en de kliniek. Tot dusver heeft deze aanpak geleid tot 38 publicaties in internationale peer-review wetenschappelijke tijdschriften.

In toekomstige projecten ben ik geïnteresseerd in het toepassen van artificial intelligence (AI) bij de beeldverwerking van MRI data in de klinische en onderzoek setting.

Sluit de enquête