Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.
dr. Judith de Vos

Terug

Dr. J. de Vos - Geelen

Medisch oncoloog

Aandachtsgebieden

Tumoren van het maagdarmstelsel en neuro-endocriene tumoren.

BIG-register

09064486901

Contact

Telefoonnummer Polikliniek Oncologie: 043-3876400
Email: poli.oncologie@mumc.nl

Curriculum vitae

Sinds 2012 ben ik met veel plezier werkzaam als Medisch Oncoloog in het MUMC+. Mijn passie is het realiseren van de beste zorg voor mijn patiënten, waarbij ik innovatieve wegen bewandel om dit doel te bereiken.
Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met tumoren van het maagdarmstelsel (slokdarm, maag, alvleesklier, lever, darm) en neuro-endocriene tumoren. Ik zorg voor een heldere focus op de mogelijkheden van de behandeling, maar stel tevens de wensen van de patiënt centraal. Daarbij zorg ik voor goede coördinatie van de behandeling en communicatie met alle betrokkenen. Mijn expertise ligt tevens bij de behandeling van patiënten die deelnemen aan klinisch onderzoek, met name aan Fase-I onderzoek, waarbij nieuwe behandelingen worden onderzocht bij patiënten bij wie geen standaard behandeling (meer) mogelijk is.

Naast de directe zorg voor patiënten gaat mijn interesse uit naar het verrichten van wetenschappelijk onderzoek, voornamelijk op het gebied van gewichts- en spiermassaverlies (cachexie). Cachexie is een belangrijk probleem bij patiënten met kanker, aangezien het de prognose van de behandeling deels kan bepalen. Door het verrichten van onderzoek zullen we meer leren over de juiste behandeling van cachexie en zo hopelijk bijdragen aan een betere overleving van kanker.

Binnen ons academisch ziekenhuis zorg ik tevens voor de opleiding van de fellows Medische Oncologie. Dit zijn toegewijde artsen die hun opleiding tot Medisch Oncoloog volgen. Het begeleiden van onze fellows geeft mij ontzettend veel voldoening, omdat ik mijn passie op deze manier goed kan overdragen. Daarnaast geef ik met veel plezier onderwijs aan geneeskundestudenten, onder andere op het gebied van communicatie bij slechtnieuwsgesprekken. Door mijn praktijkervaringen hoop ik hier een waardevolle aanvulling te kunnen geven aan de ontwikkeling van de dokters van de toekomst.

Sluit de enquête