dr. D. Hilkman

neuroloog / klinisch neurofysioloog

Korte beschrijving

D. Hilkman is werkzaam als neuroloog/klinische neurofysioloog op de afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF) van het MUMC. Tevens is hij verbonden aan het Academisch Centrum voor Epileptologie (ACE). Het specialisme Klinische Neurofysiologie helpt bij het stellen van een diagnose bij neurologische aandoeningen zoals bewustzijnsstoornissen, bewegingsstoornissen, verlammingen en gevoelsstoornissen. Klinisch neurofysiologen onderzoeken hiervoor de werking en functies van de hersenen, spieren, zenuwen en bloedvaten.

Aandachtsgebieden

Deep Brain Stimulation en epilepsiechirurgie

Contact

Over

Naast de algemene klinische neurofysiologie heeft hij zich toegelegd op het EEG bij (kinder)epilepsie, de pre-chirurgische intracraniële diagnostiek bij epilepsiechirurgie, echografie van perifere zenuwen en de intraoperatieve bewaking van het zenuwstelstel tijdens chirurgische ingrepen.
Naast zijn werkzaamheden in de patiëntenzorg is hij betrokken bij de (internationale) opleiding van geneeskunde studenten aan de Universiteit Maastricht (UM). 
Op wetenschappelijk gebied houdt hij zich bezig met continue EEG-bewaking op de intensive care en onderzoek betreffende de neurofysiologische aspecten van diepe hersenstimulatie (DBS).

Hij is onder meer lid van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Neurofysiologie (NVKNF) en de Nederlandse vereniging voor Neurologie (NVN).

Sluit de enquête