dr. M. Vlooswijk

neuroloog

Korte beschrijving

M. Vlooswijk is werkzaam als neuroloog op de afdeling Neurologie van het MUMC en in het epilepsiecentrum Kempenhaeghe te Heeze (het Academisch Centrum voor Epileptologie).

Neurologie is een medisch specialisme dat zich met name bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van ziekten van de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen en spieren van de mens. Binnen de neurologie is zij gespecialiseerd in de behandeling van epilepsie en de nieuwe behandeling middels diepe hersenstimulatie bij epilepsie.

Aandachtsgebieden

Epilepsie

Contact

Over

Haar werkzaamheden in de zorg omvatten naast de algemene neurologie de behandeling van epilepsie, waaronder ook de selectie van patienten die aanmerking komen voor epilepsiechirurgie.

Zij is gepromoveerd op functionele netwerken en cognitie bij patienten met een chronische vorm van epilepsie. Als onderzoeker is zij nog steeds betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar functionele netwerken bij epilepsie.

Ook is zij betrokken bij de de opleiding van co-assistenten en artsen in opleiding tot neuroloog evenals het onderwijs aan geneeskunde studenten binnen de UM.
Zij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie en de Nederlandse Liga tegen Epilepsie.

 

Sluit de enquête