Dhr. Dr. J.A.P. Geurts

Orthopedisch Chirurg

Aandachtsgebieden

Heupprothesiologie en orthopedische infectiebehandeling

Contact

Mw. P. Wientjes
Secretaresse Dr. J. Geurts

Over

Jan Geurts is afgestudeerd aan de K.U. Leuven (België) voor de studie geneeskunde. Hij is werkzaam als orthopedisch chirurg sinds 2007. Sedert januari 2008 is hij staflid van de vakgroep orthopedie in het Maastricht UMC+.
Na het afronden van zijn opleiding heeft hij een traumafellowship gevolgd bij R. Sanders (Tampa, USA) en heupfellowships bij Mr. J. Nolan (Norwich, UK) en Mr. F. Haddad, (London, UK). Zijn aandachtsgebieden zijn heupprothesiologie (primaire en revisiechirurgie) en orthopedische infectiebehandeling (met name chronische osteomyelitis en prothese-infecties).
Naast zijn klinisch werk houdt hij zich bezig met onderzoek op gebied van infectiepreventie en -bestrijding in samenwerking met het orthopedische laboratorium van het Maastricht UMC+ (coatings, kralen). In mei 2018 promoveerde hij op onderzoek en behandeling van osteomyelitis door middel van bioglas. Hij is bestuurslid van de werkgroep Orthopedische Infecties van de Nederlandse Orthopedische Vereniging en lid van de Clinical Advisory Board van BonAliveTM  (Turku, Finland).

Sluit de enquête