Mevr. C.M.J. Gielen

Verpleegkundig specialist

Aandachtsgebieden

Begeleiding van mensen met darmkanker

Contact

Over

Na mijn opleiding tot verpleegkundige in het Salvator Ziekenhuis in Hasselt ben ik in 1996 gaan werken in het Maastricht UMC+ als unitleidster op de verpleegafdeling Orthopedie. Daarnaast volgde ik de managementopleiding aan Hogeschool Zuyd te Heerlen. In 2007 heb ik bovendien de master Advanced Nursing Practice (ANP) afgerond. Sinds 2009 werk ik in het Maastricht UMC+ als verpleegkundig specialist. Hierbij heb ik me gespecialiseerd in de zorg voor mensen met darmkanker. Door middel van scholingen en congressen houd ik me steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, die ik met het hele team probeer te integreren in het behandeltraject.

Vanuit mijn functie draag ik zo goed mogelijk bij aan de topklinische zorg in het Maastricht UMC+. Bij de topklinische zorg voor mensen met darmkanker zijn alle disciplines zodanig op elkaar afgestemd dat er geen vertragingen optreden in het behandelproces. Het is daarbij ook belangrijk dat de patiënt voelt dat er een betrokken en deskundig team achter hem of haar staat. In die hele keten ben ik het laagdrempelige aanspreekpunt voor de patiënt. Van de diagnose tot en met de follow-up besteed ik aandacht aan zowel het lichamelijke als psychische aspect van het ziekteproces. Het geeft mij iedere keer weer veel voldoening als ik door persoonlijk, patiëntgericht contact iets voor de patiënt kan betekenen.

Naast mijn taken in de patiëntenzorg ben ik betrokken bij het onderwijs en onderzoek binnen het Maastricht UMC+. Ik geef les aan studenten verpleegkunde en verpleegkundig specialisten en ik draag mijn steentje bij aan diverse wetenschappelijke onderzoeken. Ook ben ik betrokken bij het bijhouden van de landelijke database DSCA. Ik ben lid van de landelijke werkgroep Special Interest Group (SIG) en de Landelijke Richtlijnwerkgroep Colorectaal Carcinoom.

Sluit de enquête