M.H.M. Hermans-Hommel, MSc

Casemanager PGT

Aandachtsgebieden

Genetische voorbereiding preïmplantatie genetische test

Contact

Maastricht UMC+
Polikliniek Klinische Genetica
Postbus 5800
6202 AZ Maastricht
T: 043 3875855
E: polikliniek.klinischegenetica@mumc.nl

Over

Na het succesvol afsluiten van een studie HBO-V in Sittard, heb ik ongeveer een jaar als verpleegkundige (niveau 5) gefreelancet in verschillende velden van de gezondheidszorg. Bij kloosterverzorgingshuis Huize Blankenberg in Cadier en Keer werd ik al gauw unithoofd van de verzorgingsafdeling. Mijn hart lag echter bij de ziekenhuiszorg en in 1999 begon ik als verpleegkundige bij Neurologie van het Maastricht UMC+. In 2001 werd ik zorgcoördinator. Het idee om de zorg na het ziekenhuis te regelen voor de patiënten in het hele ziekenhuis kwam toen al gauw opborrelen. Samen met een collega heb ik het transferpunt patiëntenzorg mogen opzetten en werd zo transferconsulent.

Mijn masterdiploma in Healthcare, Policy, Innovation and Management behaalde ik in 2014 aan de Universiteit Maastricht na het verdedigen van mijn thesis 'Analysing the discharging process for patients who need care after their hospitalization in the MUMC+ (a case study)'. 

Sinds 2019 werk ik als casemanager preïmplantatie genetische test (PGT). Genetica is voor mij altijd een interessant onderwerp geweest en ik ben dan ook blij dat ik nu iets kan betekenen voor koppels die graag een gezond kindje willen krijgen, zonder de erfelijke ziekte die in hun familie bekend is.

Sluit de enquête