Dhr. Drs. J.P.S. Hermus

Orthopedisch Chirurg

Aandachtsgebieden

Voet- en enkel;  Sport

Contact

Mw. I.  van den Akker 
Secretariaat Orthopedie

 

Over

In 1998 heeft Joris Hermus zijn studie geneeskunde afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De opleiding tot orthopedisch chirurg volgde hij in Maastricht en Veldhoven. Na het afronden van zijn opleiding heeft hij een fellowship gevolgd op het gebied van voet- en enkel bij prof.dr. Greta Dereymaeker in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. 
Sinds januari 2009 is hij werkzaam in het Maastricht Universitair Medisch Centrum+. Zijn specialisatie betreft: reconstructieve voetchirurgie bij plat/ holvoeten/ HMSN/ Spasticiteit/ andere neurologische voeten/ diabetische voeten; hallux valgus chirurgie; arthrodesen (=vastzetten van een gewricht); enkelprothesen; MTP I prothesen en kindervoetchirurgie. 
In 2014 is hij gecertificeerd door European Foot and Ankle Society als voet- en enkelchirurg.
Naast zijn klinisch werk  is hij als onderwijscoördinator nauw betrokken bij zowel het reguliere onderwijs van de geneeskunde student als de AKO (=arts klinisch onderzoeker) student. 
Zijn wetenschappelijke belangstelling gaat uit naar de enkelprothese, prothese van de grote teen, voet problemen bij DM, voet druk metingen, ontwikkeling van steunzolen en bloedplaatjesrijk plasma bij peesontstekingen.
 

Sluit de enquête