Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Terug

Dr. E.M. Heuts

Chirurg-oncoloog

Aandachtsgebieden

  • Borstkanker

Contact

Secretariaat, Sabeth Walpot: T. +31(0)43 387 74 77

Polikliniek Oncologiecentrum T. +31(0)43 387 64 00

Verpleegafdeling A2: T. +31(0)43 387 42 10 of T. +31(0)387 62 10

Curriculum vitae

Na mijn studie Geneeskunde heb de specialisatie chirurgie gevolgd. Deze heb ik in 2010 in het Maastricht UMC+ afgerond. Tijdens mijn opleiding tot algemeen chirurg ben ik tevens gepromoveerd op onderzoek naar borstkankerchirurgie. Sinds het afronden van mijn opleiding werk ik in het Maastricht UMC+ als staflid met als specialisatie borstkankerchirurgie.

In mijn functie als borstkankerchirurg probeer ik zo veel mogelijk mijn steentje bij te dragen aan goede borstkankerzorg. Ik maak onderdeel uit van het multidisciplinaire overleg, waarin iedere patiënt uitvoerig wordt besproken. Een goede samenwerking tussen chirurgen, plastisch chirurgen en andere betrokken disciplines is hierbij essentieel. Ik ervaar die samenwerking als zeer prettig. Ik hecht veel waarde aan de tevredenheid van de patiënt en aan goede communicatie. Samen met de patiënt bekijk ik de behandelmogelijkheden waarna we samen tot de meest optimale keuze proberen te komen. Door een patiënt tijdig te informeren over alle aspecten van een eventuele borstreconstructie, is het mogelijk de kwaliteit van leven na de borstkankerbehandeling te optimaliseren.

Behalve bij de zorg voor patiënten ben ik ook nauw betrokken bij de opleiding geneeskunde. Zowel als onderwijscoördinator van de vakgroep heelkunde, maar ook als universitair docent en begeleider van de chirurgen in opleiding, draag ik graag bij aan de opleiding van de nieuwe lichting artsen.

Sluit de enquête