Dr. M. Hochstenbag

Longarts

Korte beschrijving

Dr. Hochstenbag is sinds 1999 werkzaam als longarts in het MUMC+. Haar aandachtsgebieden zijn longkanker en thymomen. Naast haar poliklinische consultaties en behandelkamer participeert zij in de klinische supervisie van de arts-assistenten. Naast de patiëntenzorg is zij plaatsvervangend opleider longziekten en is zij lid van het consilium longziekten (NVALT).
Binnen het MUMC+ is zij lid van de commissie interne medische kwaliteitsaudit (CIMKA). Deze commissie bewaakt de kwaliteit van de geleverde medische specialistische zorg. Ook is zij lid van de interne opleidingsaudit. Deze heeft betrekking op de kwaliteit van de opleiding van de AIOS binnen het MUMC+.
Ze is lid van de oncologiecommissie en en neemt deel aan MDO’s in andere ziekenhuizen. Tot slot is ze lid van American Society of Clinical Oncology (ASCO), International Association of Study of Lung Cancer (IASLC) en International Thymic Malignancy Interest Group (ITMIG).

Aandachtsgebieden

Longoncologie

BIG-register

29021546301

Contact

T 043 3875047

Over

Dr. Hochstenbag  (1964, Maastricht) studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Maastricht.  Van 1993-1999 werd ze opgeleid tot longarts in het Zuyderland MC te Sittard en het Maastricht UMC+. Tijdens haar opleiding tot longarts heeft zij onderzoek gedaan naar beeldvorming van longkanker. Dit leidde tot een promotie in 2003. Sinds 1999 is ze als longarts in het MUMC+ aangesteld. Naast klinische taken en functies is dr. Hochstenbag  nauw betrokken bij de opleiding tot longarts binnen het MUMC+ en landelijk en is zij betrokken bij het onderwijs van de Universiteit Maastricht.

Sluit de enquête