Prof. dr. A.W.J. Hof, van 't

cardioloog

Aandachtsgebieden

  •  Interventie cardiologie

BIG-register

19021576901

Contact

Telefoon: 043-3872727
Polikliniek Hart+Vaat Centrum

Over

Hij studeerde geneeskunde in Utrecht en is sinds 1998 cardioloog met specialisatie interventie cardiologie. Hij promoveerde in 1999 op de  dotterbehandeling van het acute myocardinfarct (AMI) en bleef hierna actief in onderzoek met het ontwerpen en organiseren van diverse nationale en internationale studies o.a. op het gebied van de vroege diagnose en behandeling van AMI in de ambulance. Hij richt zich momenteel steeds meer op het optimaliseren van de gehele behandelketen inclusief de primaire en secundaire preventie (CVRM anderhalve lijn, samenwerking met sportgeneeskunde en hartrevalidatie) en de registratie hiervan.

Hij maakte in 2017 de overstap van de Zwolse Isala klinieken naar het Hart+Vaat Centrum Maastricht UMC+ om daar de bovengenoemde lijn voort te zetten in samenwerking met het Zuyderland Medisch Centrum en de Universiteit Maastricht (top 3 grootste interventie centra van Nederland).

Hij was een aantal jaren hoofd van de afdeling Innovatie en Wetenschap (I&W) van de Isala Academie en tot recent voorzitter van de werkgroep AMI (ACS) van de NVVC.  Hij is voorzitter van het bestuur van de Nederlandse Hartrregistratie (NHR).en lid van diverse Editorial Boards van internationale cardiologische tijdschriften.

Sluit de enquête