Holtackers Rob

Dr. ir. R.J. Holtackers

Medisch ingenieur

Aandachtsgebieden

  • Cardiovasculaire MRI
  • MRI fysica

Contact

T: 043 387 49 10, secretariaat beeldvorming

Over

Rob Holtackers studeerde Biomedische Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), waar hij in 2015 zijn masteropleiding Medical Engineering cum laude afrond. Hij behaalde hierbij ook het additionele certificaat 'Fysica in de Kliniek'. Na een onderzoeksstage van 4 maanden in King's College London, startte hij eind 2015 zijn promotieonderzoek in het Maastricht UMC+ met als doel het beter in kaart brengen van schade aan de hartspier met behulp van MRI.

Sinds 2017 is Rob ook actief als onderzoeksstaflid binnen de afdeling Beeldvorming, waar hij als MRI fysicus verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van nieuwe cardiale MRI technieken en de implementatie hiervan binnen de reguliere zorg. In 2019 werd hij benoemd tot 'Honorary Visiting Research Associate' binnen de School of Biomedical Engineering & Imaging Sciences van King’s College London, waardoor hij zijn werkzaamheden zowel in Maastricht als London uitvoert.

In mei 2022 promoveerde Rob cum laude aan de universiteit van Maastricht met zijn proefschrift 'Visualising the invisible: dark-blood late gadolinium enhancement MRI for improved detection of subendocardial scar'. In dit proefschrift beschreef hij de ontwikkeling en validatie van een nieuwe MRI methode om littekenweefsel dat veroorzaakt is door een hartinfarct beter en nauwkeuriger af te beelden. 

Na zijn promotieonderzoek zette Rob zijn werkzaamheden als MRI fysicus voort in zowel het Maastricht UMC+ alsook King's College London. Rob is daarnaast actief als section editor voor het wetenschappelijk tijdschrift 'Topics in MRI', is hij lid van de internationale cardiale MRI examencommissie van de EACVI, en verzorgt hij jaarlijks zijn eigen onderwijscursus over de basis van MRI.

Sluit de enquête