Dr. K. Hovinga

Neurochirurg

Aandachtsgebieden

Schedelbasischirurgie, Neuro-oncologische chirurgie

Contact

Over

Koos Hovinga studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam waar hij in 2004 een van de winnaars van de UvA scriptieprijs was. Na zijn studie deed hij twee jaar onderzoek naar de kwaadaardige hersentumor Glioblastoma multiforme aan het Memorial Sloan-Kettering Cancer center in New York wat onder andere tot een artikel in het beroemde tijdschrift nature heeft geleid. Hij begon zijn opleiding tot neurochirurg daarna in 2009 aan het Academisch Medisch Centrum en gedeeltelijk in het VU medisch centrum in Amsterdam.

In 2015-2016 heeft hij een klinisch fellowship neuro-oncologische neurochirurgie aan het Memorial Sloan-Kettering cancer center in New York gedaan onder supervisie van professor Gutin. In dit prestigieuze fellowship wordt geleerd om patiënten met oncologische aandoeningen aan de hersenen en de wervelkolom te opereren.

Van 2016-2018 was hij staflid neurochirurgie in Amsterdam, onder andere in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Sinds 2019 is hij staflid in het Maastricht UMC +. Zijn promotie over angiogenese remming bij glioblastomen staat voor eind 2019 gepland. Zijn aandachtsgebieden zijn schedelbasischirurgie oncologische neurochirurgie en minimaal invasieve wervelkolomchirurgie.

Sluit de enquête