Mw. Dr. E. Jacobs

Orthopedisch chirurg

Korte beschrijving

Eva Jacobs is afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht met een diploma in Geneeskunde en heeft haar opleiding tot orthopedisch chirurg succesvol afgerond in Venlo, Maastricht en Veldhoven. Haar vooropleiding heelkunde vond plaats in het VieCuri Medisch Centrum Venlo tussen 2016 en 2017 onder begeleiding van Dr. H.M.J. Janzing. Vervolgens voltooide ze haar specialisatie in orthopedie in het MUMC+ (2018, 2020-2023 onder leiding van Dr. H.M. Staal) en het Máxima Medisch Centrum Veldhoven (2019, onder leiding van Dr. R.P.A. Janssen).
In 2019 rondde ze haar promotieonderzoek over 'Spinal Aging' af tijdens haar opleiding tot orthopedisch chirurg. Dit leverde haar zowel de prestigieuze 'Annafonds NOREF proefschrift prijs 2018-2019' als de 'Annual Award van de Dutch Spine Society 2019' op. Ze is tevens houder van het Eurospine Diploma, een erkende Europese certificering voor wervelkolomchirurgen.
Na haar opleiding tot orthopedisch chirurg specialiseerde Eva zich verder tot wervelkolomchirurg onder supervisie van Prof. Dr. Ferran Pellisé in het Vall d'Hebron University Hospital in Barcelona, Spanje. Deze specialisatie resulteerde in haar lidmaatschap van de European Spine Study Group, een vooraanstaande onderzoeksgroep op het gebied van wervelkolomchirurgie in Europa.
Eva zet zich in voor een academische carrière in wervelkolomchirurgie, met specifieke aandacht voor wervelkolomdeformaties bij zowel jonge als oudere patiënten. Samen met prof. dr. P. Willems ontving ze meerdere onderzoeksbeurzen en is zij co-promotor van verschillende promovendi. Ze deelt haar expertise als spreker op diverse fysiotherapiecursussen en heeft bijgedragen aan verschillende boekhoofdstukken. Van december 2019 tot april 2023 diende ze als assistent-bestuurslid van de Dutch Spine Society. Bovendien fungeert ze als beoordelaar voor gerenommeerde wervelkolomtijdschriften, waaronder Spine, The Spine Journal en BMC Musculoskeletal Disorders.
Eva's begeleidingsvaardigheden als mentor voor geneeskundestudenten zijn erkend met een nominatie voor de jaarlijkse FHML Education Prize binnen het domein Geneeskunde als 'Beste Tutor'.

Aandachtsgebieden

  • Aandoeningen wervelkolom volwassenen en kinderen
  • Kinderorthopedie
  • Begeleiding geneeskundestudenten

     

BIG-register

19917632401

Contact

Mw. D. Hocks-Haenen
Secretariaat orthopedie

Opleidingen

  • Geneeskunde, Universiteit Maastricht
  • Orthopedisch chirurg, Venlo, Maastricht en Veldhoven
  • Heelkunde, VieCuri Medisch Centrum Venlo 
  • Specialisatie Orthopedie, MUMC+ Maastricht
  • Wervelkolomchirurg  Vall d'Hebron University Hospital, Barcelona, Spanje

Deelnames, projecten en nevenfuncties

Intern
Lid multidisciplinair expertise-centrum Rett syndroom, Maastricht UMC
Lid werkgroep communicatie Beweeghuis

Extern
Reviewer diverse grant-aanvragen en peer-reviewed wetenschappelijke journals
Adviseur Osteoporose patiëntenvereniging Nederland
Lid Landelijke Richtlijnmodules “Osteoporotische wervelfracturen: behandelopties en organisatie van zorg”, NOV en Kennis-instituut Federatie Medisch Specialisten

Lidmaatschappen
Scoliosis Research Society (SRS)
AO-Spine
Dutch Spine Society (DSS)
Eurospine (Spine Society of Europe)
Nederlandse Orthopedische Vereniging (NOV)
North-American Spine Society (NASS)
European Spine Study Group (ESSG)

Sluit de enquête