Specialisten

Mw. dr. M. Kars

Internist-endocrinoloog

Korte omschrijving

Hypofyse aandoeningen, schildklierkanker en diabetes mellitus

Aandachtsgebieden

Endocrinologie

Contact

Secretariaat 043 - 387 7019

Curriculum Vitae

Dr. M. Kars studeerde Geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2000 rondde zij deze opleiding af, en begon met de opleiding  tot medisch specialist Interne Geneeskunde in het Meander Medisch Centrum, Amersfoort. De opleiding tot internist werd voortgezet in het Leids Universitair Medisch Centrum, met aansluitend het aandachtsgebied Endocrinologie.

In 2008 promoveerde zij op het proefschrift ‘Prolactinomas, Clinical Studies’. Aansluitend werkte zij 2 jaar als postdoctoral clinical fellow op het research laboratorium van Samuel Klein, dept. Internal Medicine, Washington University School of Medicine in St Louis, Verenigde Staten. Zij verrichte daar met name metabole clamp studies. In 2010 keerde zij terug naar Nederland en begon zij als staflid binnen de afdeling Interne Geneeskunde bij de onderafdeling Endocrinologie van het MUMC+.

Binnen de Endocrinologie, zijn haar aandachtsgebieden de behandeling van patiënten met hypofyse aandoeningen en tumoren, schildklierkanker en complexe diabetes mellitus. Verder is zij contactpersoon voor de Nederlandse Hypofyse Stichting, lid van het Regionaal Endocrien Netwerk en het Landelijk Academische Hypofyse Expertise Netwerk, voorzitter tumorwerkgroep schildklierkanker ONCOZon, en lid van Dutch Thyroid Cancer Group.