Dr. T. Kerkhofs

Medisch oncoloog

Aandachtsgebieden

Urogenitale tumoren (nier-, blaas-, prostaat- en teelbalkanker) en huidtumoren (met name het melanoom).

BIG-register

29912929701

Contact

Polikliniek Oncologie: 043-3876400

Email: poli.oncologie@mumc.nl

Over

Na mijn arts-examen in 2010 aan de Universiteit Maastricht heb ik in het Maxima Medisch Centrum Eindhoven/Veldhoven wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het bijnierschorscarcinoom, een zeldzame vorm van kanker. Mijn proefschrift was klaar in 2015, daarmee ben ik toen aan de Universiteit Maastricht gepromoveerd. In 2014 was ik reeds begonnen aan de opleiding tot internist, ook in het Maxima MC, die ik per 2016 heb voortgezet in Maastricht. Binnen deze opleiding heb ik gekozen voor de differentiatie tot internist-medisch oncoloog en die heb ik in 2020 afgerond.

Sindsdien werk ik als medisch oncoloog in het Maastricht UMC+ met als aandachtsgebieden de urologische tumoren en huidtumoren. Binnen deze aandachtsgebieden is de behandeling met immuuntherapie heel belangrijk. Hierin is een enorm snelle ontwikkeling gaande, die verbetering brengt voor veel patiënten. Ik zie het als een grote uitdaging om hier als oncoloog aan bij te dragen.

Patiënten mogen van mij open en eerlijke communicatie verwachten. Ik streef ernaar de patiënt zoveel mogelijk te betrekken bij het maken van een behandelplan, zodat we een zo goed mogelijk resultaat bereiken waarbij kwaliteit van leven heel belangrijk is.

Sluit de enquête