Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Terug

Dr. G.H. Koek

Maagleverdarmarts

Aandachtsgebieden

Leveraandoeningen.

Contact

Curriculum vitae

In 1990 voltooide ik mijn geneeskundeopleiding te Leiden. Vervolgens heb ik in Leuven mijn opleiding tot internist afgerond en heb ik me daar verder gespecialiseerd tot maagdarmleverarts. Sinds 1998 werk ik in het Maastricht UMC+. Ik heb mij toegelegd op de leverziekten, waaronder virale, metabole, (niet)alcoholische en auto-immune leveraandoeningen. Samen met de Universiteitskliniek te Aken heeft het Maastricht UMC+ een Euregionaal centrum opgericht voor onder meer leverchirurgie en levertransplantaties. Ik maak deel uit van dit Euregionaal centrum.

Ik vind het belangrijk dat we onze patiënten efficiënt, eerlijk en op een duidelijke manier behandelen. De patiënt moet weten waar hij/zij aan toe is. Vanuit mijn functie draag ik graag bij aan een zo optimaal mogelijke patiëntenzorg in multidisciplinaire vorm.

Behalve in de patiëntenzorg ben ik erg geïnteresseerd in het geven van onderwijs, want goed onderwijs is essentieel voor de opleiding van toekomstige goede artsen. Samen met collega's van het Maastricht UMC+ en de Universiteitskliniek Aken houd ik me bezig met het stage-onderwijs van studenten en maagdarmleverartsen in opleiding. In het Maastricht UMC+ participeer ik tevens in wetenschappelijk onderzoek op het gebied van niet-alcoholische vet-leverziektes en ijzerstapelingaandoeningen. Daarnaast ben ik lid van de Limburgse werkgroep voor hepatologie om een regionaal levernetwerk verder vorm te geven om zorg en onderzoek te initiëren en optimaliseren.

Sluit de enquête