Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Terug

Prof.dr. J.P. Kooman

Internist - Nefroloog

Aandachtsgebieden

  • chronische nierziekten
  • nierfunctievervangende therapie

Contact

Telefoon: 043-387 50 07

Curriculum vitae

Jeroen Kooman heeft in 1990 zijn studie Geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht afgerond. Na zijn promotie in 1992 is hij opgeleid tot internist in het Maxima Medisch Centrum (destijds St. Josephziekenhuis) te Veldhoven en in het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Tijdens zijn opleiding is hij ook als gast-onderzoeker werkzaam geweest aan het Karolinska Instituut in Stockholm. Sinds 1998 is hij geregistreerd als internist-nefroloog. 

Zijn voornaamste aandachtsgebieden binnen de patiëntenzorg betreft de zorg voor patiënten met chronisch nierfalen, en de zorg voor patienten met nierfunctievervangende therapie. Hij is werkzaam als waarnemend opleider nefrologie, en begeleidt ook meerdere promovendi, zowel binnen de Universiteit Maastricht alsmede in samenwerking met het Renal Research Instituut in New York. Tot september 2016 was hij voorzitter van de Wetenschapscommissie van het MUMC.
Hiernaast is Jeroen Kooman werkzaam binnen het onderwijsinstituut, in het verleden onder meer als bachelorcoordinator Geneeskunde, momenteel als voorzitter van de opleidingscommissie Geneeskunde. Hij heeft in 2011 ook de Master Health Professions Education afgerond.

Sluit de enquête