Prof. dr. R. Kruitwagen

Hoofd divisie Gynaecologische Oncologie

Korte beschrijving

Staflid Gynaecologie en Obstetrie

Aandachtsgebieden

Gynaecologische tumoren

Contact

Telefoonnummer Polikliniek Oncologie Centrum: 043- 3876400

Email: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Over

Roy Kruitwagen werkt sedert 1991 in het vakgebied Gynaecologie en Obstetrie met als belangrijkste aandachtsgebied de Gynaecologische Oncologie waarvoor hij ook is geregistreerd als Gynaecologisch Oncoloog.

Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Nijmegen van 1976 tot 1983. Tijdens zijn opleiding tot gynaecoloog in het St. Radboud ziekenhuis in Nijmegen deed hij onderzoek naar het ziektebeeld endometriose. In 1991, tegelijkertijd met de afronding van zijn opleiding tot gynaecoloog, resulteerde dit onderzoek in een promotie "Endometriosis and Retrograde Mestruation". Hij trad toe tot de maatschap Gynaecologie / Obstetrie van het toenmalige Grootziekengasthuis in 's-Hertogenbosch, maar bleef daarnaast tot 1998 ook parttime werkzaam binnen de pijler Gynaecologische Oncologie van het St. Radboud ziekenhuis in Nijmegen. In 2000 trad hij toe tot de vakgroep Gynaecologie / Obstetrie van het TweeSteden ziekenhuis te Tilburg / Waalwijk en werd hij consulent voor de Gynaecologische Oncologie binnen de IKZ regio. In de daarop volgende periode was hij een belangrijke initiatiefnemer in de totstandkoming van een regionaal samenwerkingsverband voor gynaecologisch-oncologische patiënten genaamd OOG-IKZ (Organisatie Oncologische Gynaecologie). Door 10 participerende ziekenhuizen werden daarbij afspraken gemaakt met betrekking tot de zorg van patiënten met een gynaecologische maligniteit. In 2008 is hij aangesteld als hoofd van de divisie Gynaecologie - Oncologie van het Maastricht Universitair Medisch Centrum.
Hij is voorzitter van de landelijke Commissie Richtlijnen Gynaecologische Oncologie en lid van diverse nationale en internationale commissies en vereniging

Sluit de enquête