Dr. Selwyn Lowe

Internist-Infectioloog

Korte beschrijving

Selwyn Lowe is geboren in Suriname. Hij is internist-infectioloog en werkzaam op de afdeling Medische Microbiologie, Infectieziekten & Infectiepreventie (MMI) en de afdeling Interne Geneeskunde. Zijn aandachtsgebieden binnen de infectieziekten zijn humaan immunodeficiëntievirus (hiv) en tuberculose. Hij is voorzitter van de Commissie Antimicrobiele Middelen (CAM) van het Maastricht UMC+ en voorzitter van de Maastricht Infection Center (MINC) symposium commissie.

Aandachtsgebieden

Infectieziekten  

BIG-register

49022585301

Contact

E: Sh.lowe@mumc.nl
T: 043 387 66 44

Over

Selwyn Lowe volgde opleiding geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam.
De specialisatie tot internist volgde hij in het Diaconessenhuis Utrecht  en academisch ziekenhuis Utrecht en aansluitend de differentiatie infectieziekten in het Leiden UMC. Sinds 1993 is hij AIDS/HIV behandelaar en sinds 1996 internist-infectioloog. Van 1996 tot 2000 werkte hij als Chef de clinique Interne geneeskunde in het St. Elisabeth Hospitaal (SEHOS) te Curacao en hierna tot 2005 bij het Amsterdam Academisch Centrum - International AIDS Therapy Evaluation Center (AMC-IATEC) als onderzoeker. In oktober 2007 ronde hij zijn proefschrift, getiteld “Antiretrovral therapy: Efficacy and toxicity in the ARES study and responses in the male genital tract”, aan de Universiteit van Amsterdam af (promotoren: Prof. Dr. Joep M.A. Lange (AMC-IATEC), Prof. Dr. Jan C.C. Borleffs (UMC Utrecht); co-promotor: Dr. Jan M. Prins (AMC)). Sinds november 2004 is hij werkzaam in het Maastricht UMC+ en sinds maart 2022 arts-tuberculosebestrijding bij de GGD Zuid Limburg te Heerlen. Van 2009 tot september 2024 is hij opleider Infectieziekten.

Deelnames, projecten en nevenfuncties

Vanaf 2012 voorzitter organisatie- en wetenschapscommissie van “Euregional Maastricht symposium on Immune Compromised Traveller” (EUMICT).

Lidmaatschappen:
  • Nederlandse Internisten Vereniging 
  • Nederlandse Vereniging voor HIV Behandelaren (NVHB) 
  • Nederlandse Vereniging van internist-infectiologen (NVII)
Sluit de enquête