Mevr. K. Luijten

Oncologieverpleegkundige

Aandachtsgebieden

Urologie

Contact

Over

Na het voltooien van mijn opleiding verpleegkunde in 2001 ben ik gaan werken in het Maastricht UMC+. Tot 2013 was dat op de afdeling waar voornamelijk patiënten verpleegd worden met maag-, darm-, lever-, en alvleesklierkanker. Tijdens die 12 jaar heb ik patiënten verzorgd maar ook kunnen begeleiden in hun ziekteproces en herstel. Sinds september 2013 werk ik als verpleegkundige op de poli urologie. Sinds oktober 2014 hebben wij als urologisch team op dinsdag spreekuur in het oncologiecentrum. Hier zien wij voornamelijk patiënten met prostaatkanker.

Als verpleegkundige geef ik patiënten onder andere extra voorlichting over de mogelijke behandelingen na hun diagnose prostaatkanker. Verder houd ik mij bezig met care companion, een programma dat erop gericht is informatie op maat te geven en patiënten met kanker stap voor stap tijdens hun behandeling te begeleiden. Ik ben voor patiënten met urologische vormen van kanker hèt aanspreekpunt van de poli urologie.

Om mij verder te ontwikkelen op het gebied van urologische tumoren, ben ik in september 2015 gestart met de Verpleegkundige Vervolgopleiding Oncologie op Hogeschool Zuyd.

Sluit de enquête