Dr. L. Lutgens

Radiotherapeut-Oncoloog

Aandachtsgebieden

Gynaecologische en urologische tumoren

Contact

MAASTRO clinic
T. 088-4455666
E. info@maastro.nl

Over

Na het afronden van mijn opleiding geneeskunde aan de KU Nijmegen heb ik in 1991 de specialisatie radiotherapie voltooid in het Radiotherapeutisch Instituut Limburg (tegenwoordig MAASTRO Clinic). Hierna heb ik een jaar als radiotherapeut gewerkt in het Radiotherapeutisch Instituut Friesland. Sinds eind 1992 werk ik als radiotherapeut-oncoloog in MAASTRO Clinic.

De eerste jaren in Maastricht heb ik de radiotherapie in haar volle breedte uitgeoefend. De laatste 10-15 jaar heeft binnen MAASTRO Clinic een vergaande subspecialisatie plaatsgevonden, waarbij ik mij als één van vier radiotherapeuten heb toegelegd op de behandeling van gynaecologische en urologische kwaadaardige tumoren, in het bijzonder de toepassing van brachytherapie hierbij. Voorts heb ik bijzondere aandacht voor het combineren van radiotherapie met hyperthermie (opwarmen van het weefsel).

Naast mijn klinische activiteiten heb ik een aantal jaren experimenteel (radiobiologisch) onderzoek verricht aan de universiteit van respectievelijk Maastricht en Brussel. Dit onderzoek was gericht op de effecten van bestraling op normale weefsels, in het bijzonder dunne darm. Dit laatste resulteerde in mijn promotie in 2005. De laatste jaren doe ik vooral onderzoek dat zich direct richt op het verbeteren van de patiëntenzorg. Ik houd mij daarbij in het bijzonder bezig met het verbeteren van de behandeling van baarmoederhalskanker.

Sluit de enquête