Dr. T. Marcelissen

Uroloog

Aandachtsgebieden

Urologische oncologie

Contact

Telefoonnummer Polikliniek Oncologie Centrum: 043-3876400

Email: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Over

Sinds januari 2018 ben ik werkzaam als uroloog binnen het oncologiecentrum. De opleiding tot uroloog heb ik gevolgd in het MUMC+ en het Zuyderland Medisch Centrum te Heerlen. Tijdens mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd binnen de urologische oncologie met bijzondere interesse voor de laparoscopie en robot-chirurgie. Om deze chirurgische expertise verder te ontwikkelen heb ik een gedeelte van de opleiding gevolgd in het Virga Jesse ziekenhuis te Hasselt.

Binnen de oncologische zorg vind ik het erg belangrijk om patiënten zo goed mogelijk te begeleiden in het ziekteproces. Ik hecht veel waarde aan persoonlijk contact en probeer altijd de patiënt te betrekken bij de besluitvorming tijdens de diagnostiek of behandeling. Daarnaast vind ik het belangrijk dat patiënten snel en laagdrempelig bij mij terecht kunnen bij problemen of vragen.

Een ander deel van mijn werk bestaat uit het doen van wetenschappelijk onderzoek. In 2011 ben ik gepromoveerd binnen de Universiteit Maastricht op het onderwerp "Sacrale neuromodulatie voor de behandeling van blaasklachten". Momenteel ben ik actief als voorzitter van de EAU Young Academic Urologist (YAU) Functional Urology Working Party en secretaris van de Society of Urological Research and Education (SURE). Daarnaast ben ik lid van diverse beroepsverenigingen, zoals de Nederlandse Vereniging voor Urologie (NVU), European Association of Urology (EAU) en de International Continence Society (ICS).

Sluit de enquête