Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Terug

Prof. dr. A.A.M. Masclee

Hoofd afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten / Maag,- Darm- en Leverarts

Aandachtsgebieden

  • Algemene MDL ziekten
  • Motiliteitstoornissen en functionele aandoeningen

BIG-register

19022686601

Contact

Telefoon: 043-3875100

Curriculum vitae

Professor Ad Masclee studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Nijmegen en werd opgeleid tot MDL-arts in Eindhoven en Nijmegen. Hij promoveerde in 1990 op onderzoek naar maagdarmhormonen en galblaasmotiliteit. Van 1990 tot 2006 werkte hij in het LUMC  als staflid en hoofd van het motiliteitslaboratorium.
Hij richt zich in het bijzonder op het  aandachtsgebied “ Neurogastroenterologie en Motiliteit”.  Hieronder verstaan we een veelheid van aandoeningen en klachten variërend van transport  stoornissen in het maagdarmkanaal en afwijkende functies  (bijvoorbeeld chronische diarree en obstipatie) tot verstoringen in de darm-hersen as (de motor die het MDL kanaal aanstuurt).
Vanaf 2006 is hij hoofd van de MDL groep in het Maastricht UMC+  en tevens opleider in het specialisme MDL ziekten. Ad Masclee is voorzitter van de vereniging van MDL artsen in Nederland (NVMDL) en intensief betrokken bij de Maag Lever Darm Stichting.

Zijn missie voor de MDL ziekten in Nederland is “Excelleren in de breedte“. Dat betekent: goede MDL zorg die beschikbaar is voor alle patiënten in Nederland, met als voorbeeld het Maastricht UMC+.

Sluit de enquête