Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Terug

Dr. K. Mosterd

Dermatoloog

Aandachtsgebieden

Huidtumoren

Contact

Curriculum vitae

Ik heb geneeskunde gestudeerd in Leiden en ben aansluitend tot dermatoloog gespecialiseerd in het Maastricht UMC+ waar ik sinds 2009 ook werk als dermatoloog. Ik heb me gespecialiseerd in dermatologie-oncologie, dermatologie-chirurgie en Mohs-chirurgie. Dat laatste is een speciale techniek om huidtumoren te verwijderen. In het Maastricht UMC+ hebben we veel ervaring met de Mohs techniek, aangezien deze hier voor het eerst in Nederland werd toegepast. Het Maastricht UMC+ is tevens de enige plek in Nederland waar de Mohs chirurgie onder narcose kan worden uitgevoerd.

Ik vind het zeer belangrijk dat wij als dermatologen in het Maastricht UMC+ deel uitmaken van de Hoofd-Hals werkgroep. Opereren in cosmetisch belangrijke gebieden, zoals het aangezicht, kan grote gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk dat de verschillende specialisten, zoals de plastisch chirurg, de KNO-arts en de dermatoloog hierbij nauw met elkaar samenwerken. De diagnose kanker, die ook nog eens is ontstaan op een esthetisch beladen plek, hoeft dan niet te betekenen dat de patiënt na de behandeling niet meer mooi voor de dag kan komen.

Een deel van mijn werk bestaat uit het geven van onderwijs aan artsen in opleiding tot dermatoloog. Daarnaast begeleid ik promovendi die onderzoek doen naar kanker. Ik ben voorzitter van de domeingroep dermato-chirurgie en lasers van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie. Sinds 2015 ben ik voorzitter van de IKNL werkgroep huidtumoren. Tevens zit ik in diverse landelijke adviesraden voor behandeling van patiënten met een uitgebreid basaalcelcarcinoom.

Sluit de enquête